Kezdőlap » Karácsony » Milyen film a Karácsonyi ének?

Milyen film a Karácsonyi ének?

A Karácsonyi ének című film egy angol klasszikus regényen alapul, melyet Charles Dickens írt 1843-ban. Az animációs filmet 2009-ben adta ki a Walt Disney Pictures, és már a szinkronhangok miatt is nagy sikerűnek ígérkezett, hiszen olyan színészek adták a szereplők hangját, mint Jim Carrey, és Gary Oldman.
Ezt a regényt már többször feldolgozták, azonban ez a változat úgynevezett capture motion technológiával készült, vagyis a film főszereplőinek a vonásait a valódi színészek mozgásai alapján hozták létre. Így készült el ez a 3D-s karácsonyi mozi.
A film főszereplője tehát nem más, mint Ebenezer Scrooge, aki egy mogorva, kapzsi öregember- őt Jim Carrey játssza. A film idején az 1800-as évekbeli Londonban járunk. Scrooge nemcsak a karácsonyt nem szereti, hanem a körülötte lévő embereket sem bírja elviselni, ezért hát az ünnepek közeledtével még morcosabbá válik. Büntetésül, az ünnepek alkalmával eljönnek az öregúrhoz a karácsony szellemei, egészen pontosan 3, a múlt, a jelen, a jövő. A három szellem elviszi magával az öregembert egy időutazásra, s így mutatják meg neki azt, hogy az élet, és a karácsony sokkal másabb attól, ahogy Mr. Scrooge gondolja. A szellemek megmutatják Scrooge-nak hogy eddig hogyan élte az életét, milyen fösvény, és mogorva volt, valamint egy utolsó lehetőséget is adnak neki arra, hogy megváltoztassa magát, és jót tegyen a környezetének.
Ez az animációs film igazán szórakoztató, és tanulságos történetet mesél el, beleszőve persze az ünnep fontosságát, és igazi értékeit.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük