Kezdőlap » Film » Milyen film a Kalandférgek?

Milyen film a Kalandférgek?

A Kalandférgek egy 2004-ben készült vígjáték, amit Danny Leiner rendezett. A két főszereplő, Harold (John Cho), és Kumar (Kal Penn) lakótársak. Egyik nap elhatározzák, hogy elmennek hamburgert enni, ám az áhított gyorsétkezde messzebb van, mint elsőre gondolták, és valamilyen körülmény mindig az újukat állja. Kalandok éjszakájuk bizarr szituációk egész sorozatát állítja a két barát elé.

A Kalandférgek – rendkívül gyenge a magyar címfordítás – története meglehetősen bugyuta, a film mégis működőképes. A főszereplők útjába kerülő furcsa emberek, szituációk valóban emlékezetesek, néhol szinte már szürreálisak, és pont ezek az ötletek adják a cselekmény legnagyobb erejét. A folytonos utazás miatt végig jelen van a változatosság, a poénok többsége is jól működik, szerencsére az altesti humort is sikerült viszonylag visszaszorítani.

Nagyon meglepő, hogy a film mer viccelődni a faji előítéletek kérdésén is, sőt, éppen emiatt magaslik ki egy kicsit az átlagos vígjátékok tengeréből a Kalandférgek. Az első látásra idétlennek tűnő bohóckodás mögött erős görbe tükröt tart a társadalom felé, amiben élünk.

John Cho és Kal Penn egyaránt jól hozzák a rájuk szabott figurát, és a párosuk is jól működik, mindketten szimpatikusak, még ha első látásra nem is tűnik így.

A Kalandférgek egy meglepően igényesen elkészített vígjáték, már-már nehéz elhinni, hogy egy ilyen sekélyes történettel rendelkező film képes mondanivalót is tartalmazni, és ezt szórakoztatóan nyújtani a néző számára. Aki komolyabb elvárások nélküli kikapcsolódásra vágyik, bátran tehet vele egy próbát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dirty Dancing

Dirty Dancing, avagy Piszkos tánc, egy film amit mindenkinek látni kell. Egy film ami generációkon …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük