Kezdőlap » Film » Milyen film a Gonosz halott 2

Milyen film a Gonosz halott 2

A Gonosz halott 2 egy 1987-ben készült horror-vígjáték, az 1981-ben készült Gonosz halott részben folytatása, részben újrafeldolgozása. A történet főszereplője Ash (Bruce Campbell), és barátnője, Linda egy elhagyatott, hegyvidéki házban szeretnének tölteni néhány napot. A békésnek induló kirándulás azonban szörnyű fordulatot vesz, mikor démonok támadnak a párra, és magukkal ragadják Lindát. A magára maradt Ash egyre inkább kétségbeesve próbál küzdeni az életéért.

Sam Raimi rendkívül színvonalas munkát készített a Gonosz halott első részével is, a másodikkal azonban még ezt is túlszárnyalta. A legnagyobb eredmény a horror és a vígjáték elemek bravúros keverése, ettől a film egy sajátos, mással összehasonlíthatatlan atmoszférát kap, ami egyszerre rémít és szórakoztat. A történet maga ugyan nagyon egyszerű, de egy ilyen film esetében ennél többre nincs szükség.
A trükkök és a stop-motion technika kifejezetten látványosra sikerült, ami azonban kétségtelenül lélegzetelállító, az a fényképezés. A soskzor fiktív kameranézet már első pillanatban is félelmet kelt bennünk.

Bruce Campbell élete legnagyobb alakítását nyújtja a kezdetben rémült, gyenge, a későbbiekben viszont hőssé váló Ash szerepében. Öröm nézni, ahogy a színész teljes mértékben azonosul a rá szabott karakterrel, látszik rajta, hogy ő maga is nagyon élvezte a forgatást.
A Gonosz halott 2 tökéletes bizonyíték arra, hogy néha egy folytatás képes túlszárnyalni az elődöt. Szórakoztató, emlékezetes alkotás, kreativitás terén pedig akár még példaként is szolgálhatna kezdő független filmes rendezők segítésében.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A másik nő (Love and Other Impossible Pursuits)

A másik nő című film 2009-ben készült, dráma. Főszereplők: Natalie Portman (Emilia Greenleaf) Scott Cohen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük