Kezdőlap » Film » Milyen film A félelem országútján?

Milyen film A félelem országútján?

A félelem országútján egy 1997-ben készült thriller, amit Jonathan Mostow írt és rendezett. A történet szerint Jeff Taylor feleségével együtt Kalifornia felé tart a sivatagon keresztül.

A békés, nyugodt utazás első akadálya akkor kerül a pár elé, mikor váratlanul lerobban az autójuk. Mikro azonban egy arra járó kamionsofőr felajánlja, hogy elviszi Jeff feleségét egy közeli benzinkúthoz, úgy tűnik, minden megoldódik. Jeff – aki időközben megjavítja az autót – a felesége után indul, ám a nőnek nyoma vész, a kamionsofőr pedig tagadja, hogy valaha is látta volna őket. Jeff egyre kétségbeesettebben próbálja megtalálni a feleségét.

A félelem országútján egy igazán feszült, erős hangulatú film, ezt pedig elsősorban annak az ügyes technikának köszönheti, hogy a nézőt tulajdonképpen teljes bizonytalanságban tartja. Sosem tudunk többet, mint Jeff, végig az ő szemszögén keresztül látjuk az eseményeket, a bizonytalanság és a félelemérzet így könnyen átragad ránk. Elismerés illeti továbbá a helyszínválasztást. A kihalt, poros országút csak még inkább érzékelteti a főhős zaklatott lelki állapotát, ehhez természetesen a nagyszerű fényképezés is hozzájárul.

Kurt Russel meglepően drámai alakítást nyújt, teljes mértékben együtt tudunk érezni vele, és hitelesnek látjuk a karaktere félelmeit. Erre szükség is volt, hiszen egyértelműen ő a film legfőbb karaktere, egy ilyen történetben pedig szükség van rá, hogy együtt tudjunk érezni vele.
A félelem országútján egy igazán emlékezetes, feszült film, amire mindenképpen érdemes rászánni az időt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen film a Ponyvaregény?

A Ponyvaregény egy 1994-ben készült krimi-akció-vígjáték, melyet Quantin Tarantino rendezett, forgatókönyvét pedig Roger Avary-vel közösen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük