Kezdőlap » Film » Milyen film a Constantine, a démonvadász?

Milyen film a Constantine, a démonvadász?

A Constantine, a démonvadász egy 2005-ben készült képregény adaptáció, a főszerepet Keanu Reeves alakítja. A történet szerint John Constantine életunt, cinikus ördögűzőként dolgozik, ám súlyosan cigarettafüggő, így napjai meg vannak számlálva. Egy napon felkeresi egy rendőrnő (Rachel Weisz), aki ikertestvére rejtélyes halálának kinyomozásában kéri a segítségét, ám az ügy sokkal összetettebb, mint elsőre gondolták volna.

A Constantine, a démonvadász legnagyobb ereje kétségtelenül a hangulatában rejlik. Szikár, zord és sötét, mindehhez társulnak még a rendkívül erős tónusok, a jobbára éjszaka vagy sötét helye játszódó jelenetek, amiknek Pazar látványvilága szinte azonnal magába rántja a nézőt. A vizuális megvalósítások szintén elsőrangúak, elég csak a Pokol megjelenítésére gondolni.

Keanu Reeves a legjobb választás volt Constantine szerepére, teljes mértékben azonosulni tud a különc, magába zárkózott, mégis stílusos és szimpatikus főszereplővel. Mellette Rachel Weisz ügyesen asszisztál, hozzá is számos emlékezetes pillanat köthető. Kiemelendő továbbá a rövid időre felbukkanó Peter Stormare, aki egészen elképesztő alakítást nyújt.

A történet sajnos nem a legerősebb, de kétségtelenül érdekes, leköti a néző figyelmét, igaz, a cselekményvezetés kifejezetten nagy odafigyelést igényel, mindezt azonban nagyszerűen kompenzálja a film végi fordulat, ami valóban megdöbbentő.

A Constantine, a démonvadász egy igényesen elkészített alkotás, amire érdemes időt fordítani, hiszen kreatív ötletei, emlékezetes jelenetei és Pazar színészi játéka miatt garantáltan megmarad a néző emlékezetében.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dirty Dancing

Dirty Dancing, avagy Piszkos tánc, egy film amit mindenkinek látni kell. Egy film ami generációkon …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük