Kezdőlap » Divat és szépség » Milyen fiatalító smink trükköket alkalmazhatunk?

Milyen fiatalító smink trükköket alkalmazhatunk?

A sminkkel nemcsak szebbé, de akár fiatalabbá is varázsolhatjuk az arcunkat. Lássuk, melyek azok a trükkök, amelyeket profi sminkmesterek fejlesztettek ki a szebb hatás érdekében!
Egy rendkívül egyszerű trükk, hogy szempillaspirál helyett inkább szempilla göndörítőt használunk, mely nemcsak íveli a pillákat, de kinyitja a tekintetet is, ennek köszönhetően pedig elkerülhető az estére lepergő szempillaspirál is. A profi sminkesek azt is javasolják, hogy a kontúrvonalat érdemes kissé vastagabbra húzni a szemnél, mivel a szemhéj idővel kissé megereszkedik, így optikailag fiatalabbnak tűnik a szem. A szem kontúrozását –amennyiben nappali sminket készítünk- érdemes barna szemkontúr ceruzával készíteni, hiszen ez nem annyira kontrasztos mint a fekete, így sokkal természetesebb lesz a hatás.
Szintén érdemes megfogadni, hogy ha nappali sminket készítünk, akkor semmiképp ne a kontúros, fekete füstös szemek mellett döntsünk, mert – habár nagyon jól néz ki a magazinokban, és a modelleken-, azonban a hétköznapokban a tekintetet kissé fáradtnak láttatja, inkább ezt csak estére, vagy bulikba alkalmazzuk. Ahelyett, hogy szájkontúrt használnánk arra, hogy a szánk körvonalát megrajzoljuk, inkább krémes korrektort használjunk, és kenjük be vele azokat a részeket, ahol nem látható jól a körvonal, például a felső ajak közepére, a mélyedésbe. A profi sminkesek a szájfényt nem csak az ajkakra használják, hanem sokszor az arc pirosítására is, hiszen sokkal természetesebb hatást lehet vele elérni, mint pirosítóporral. A sminkmesterek javaslatai alapján a hétköznapokon érdemes mindig valamilyen élénk rúzst használni, például narancsos, pirosas, rózsaszínes, erősebb gyümölcsös színekből, hiszen az sokkal fiatalosabbnak tüntet fel.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Aminosavak: segíthetnek meggátolni a bőr öregedését?

Az aminosavak fiatalító hatással vannak a bőrünkre. Ha az étrendünk megfelelő mennyiségben tartalmazza őket – …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük