Kezdőlap » Növények » Milyen fenyő a duglászfenyő, és a feketefenyő?

Milyen fenyő a duglászfenyő, és a feketefenyő?

Manapság az ünnepek környékén megpróbálnak mindenből üzletet csinálni, amiből csak lehet, és ez alól az őrület alól semmi nem marad ki, még a fenyőárusítás sem. Habár sokféle fenyőt ismerünk, az eladók minden évben megpróbálnak valami újat mutatni, és persze eléggé borsos áron adni a vásárlóknak, minél nagyobb haszon reményében.
Ilyen a duglászfenyő is, mely elsősorban a múlt években vált híressé különleges nevéről, és meglehetősen furcsa kinézetéről is. A duglászfenyő úgynevezett örvös ágrendszerrel rendelkezik, a tűlevelei pedig hosszúak, és teljesen puhák mondhatni. Éppen ezen pozitív tulajdonságai miatt sokan szívesen választják karácsonyfának otthonukba, míg másoknak kifejezetten unszimpatikus épp ezen adottságai miatt ez a fenyőtípus. Érdekessége még ennek a fenyőnek, hogyha valaki megdörzsöli a tűlevelét, akkor azok narancsillatúak lesznek. Pozitívum még vele kapcsolatban, hogy még akkor sem hullajtja le a tűleveleit, hogyha már azok teljesen megszáradtak, tehát mindenesetre eddig ez a fenyőtípus bizonyul a legjobb karácsonyfa jelöltnek.
Szintén egy érdekes karácsonyfatípus a feketefenyő, mely meglehetősen szürkésbarna ágakkal rendelkezik, és legtöbbször igencsak termetes kivitelben találkozhatunk vele csak össze. Ennek a különleges típusú fenyőnek a tűlevelei sötétzöld színben pompáznak, vagyis jól mutat bármely házban, bármilyen dekorációval. Ez a típusú fenyőfajta még nem igazán terjedt el karácsonyfaként, hiszen önmagában is nagyon nehéz beszerezni, és ritkasága miatt eléggé drága is, de hogyha mégis sikerül beszereznünk egy ilyen darabot, akkor szépséges, és tartós dísze lehet lakásunknak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Régi idők fűszere

Szinte hihetetlenül hangzik, de volt olyan időszak, amikor még nem ismerte a magyar konyha a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük