Kezdőlap » Gyógyszerek » Milyen fájdalomcsillapítók vannak?

Milyen fájdalomcsillapítók vannak?

Hogyan használjuk ezt a gyógyszert? Milyen célból vegyük be? A fájdalomcsillapító önmagában a fájdalmak enyhítésére, annak elmúlására szolgál – de ez függ attól is, hogy a fájdalom miből ered – mert vannak olyan fájdalmak, amelyekre nem elég a fájdalomcsillapító. Fájdalomcsillapító gyógyszert általában a nem túl kellemetlen fájdalmak enyhítésére – vagy annak elmulasztására szoktuk bevenni.

Fontos, hogy ha fájdalomérzetünk van – amely nem akar múlni sehogy sem, először mindenképpen orvoshoz forduljunk az ezzel járó panaszunkkal – mert csak ő tudja, hogy az adott fájdalomra milyen típusú fájdalomcsillapítót érdemes szednünk, ugyanis a fájdalomcsillapítónak több típusa van. Ha ezzel nem fordulunk orvoshoz, csak egész egyszerűen megvásárolunk egy fajta fájdalomcsillapító gyógyszert – akkor fennáll annak veszélye, hogy az egészségünkben több kárt teszünk – mint hasznot. Az orvos tudja megállapítani, hogy az adott fájdalomra melyik típusú ilyen gyógyszert kell szedni.

Az orvos tudja megállapítani annak helyes beadagolását is, mert az is nagyon fontos – hogy megfelelő módon szedjük az adott fájdalomcsillapító gyógyszert. A fájdalomcsillapító gyógyszerek hatása általában egy hét, maximum két hét szokott lenni. A fájdalomcsillapító gyógyszerek típusain kívül a darabszemben is különböznek. Vannak több szemes fájdalomcsillapító gyógyszerek és vannak kevesebb szemes fájdalomcsillapító gyógyszerek is. Ezen fajta tabletták általában milligrammra is meg vannak határozva, hogy milyen erősek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan fordítható vissza az érelmeszesedés?

Régebben akinek valami ok miatt érszűkület alakult ki akár a lábán, nyakán, sajnos gyógyszeres kezelés …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.