Kezdőlap » Baba-mama » Milyen ételt készítsünk csecsemőinknek ha elapadt a tejünk?

Milyen ételt készítsünk csecsemőinknek ha elapadt a tejünk?

Sokszor hangzik el, hogy kisbabánk mindent megérdemel, de nem feltétlenül teszünk azzal jót, hogy tápszerekkel és előre készített bébi étellel tömjük.
Több oka és forrása is lehet annak, hogy ki mit ad a gyermekének enni, de a legfőbb ok itt is a pénz kérdése hiszen sokan nem tehetjük , hogy már kiskorától ha elapadt a tejünk tápszerrel etessük, hát akkor mit is adjunk enni a babáknak. A védőnők mindent elutasítanak amit még mi is gyermekkorunkban kaptunk enni, pedig mi is felnőttünk és többnyire egészségesnek is mondhatjuk magunkat. Sok kismama akinek nincs tapasztalata gondolok itt arra , hogy nem volt a környezetébe újszülött természetesen a könyvekre és a védőnőkre hallgat, mert hát mit is tehetne .

Az a legjobb , ha minél több ideig megpróbálunk szoptatni , de a feszült élet ezt sokszor nem teszi lehetővé de akinek már legalább három hónapig sikerül , már nagyobb segítsége van mert itt már amit lehet pürésíteni hígítani azt lehet adni a babának és semmi baja nem lesz tőle. Azok a gyerekek akik már gyenge zöldség levest kapnak vagy nonszensznek tartott híg grízt illetve darált kekszet sokkal erősebb lesz az immun rendszere.

Természetesen az anyatejet csak a tápszer válthatja ki de mit tegyünk ha nincs rá pénzünk , attól , hogy nem veszünk nekik ilyen szereket nem leszünk rossz szülők, hiszen egy pürésített répa még mindig egészségesebb. Gondoljunk vissza őseinkre nekik nem volt úgy mond segítségük vagyis se védőnő se orvosi segítség csak az amit a szüleiktől láttak. A mai világba igen ilyet nem sokat látnak a fiatalok és azon vannak, hogy minél gyorsabban lemenjen az etetés és mehessen aludni a baba és a mama is, de egy három hónapos gyerek ha jól van táplálva simán át kéne aludja az éjszakát és akinek ezt nem teszi ott nem a gyerekkel van a probléma.

Egy hétórai fürdetés ami legalább 30 perces legyen és még egy 30 perces kiadós etetés megadja a hatását , garantálni tudom, hogy reggel 4-ig aludni fog mindenki, és ha kipihent az anyuka sokkal könnyebben veszi az aznapi akadályok sorát, mert tévedés az anyaság egész embert kíván és nehezebb mint bármelyik munkahely, nem csak alvásból áll, mert a gyermeknek minden rezzenését észre kell tudni venni és értelmezni kell azt, ez pedig fáradtan idegesen nem megy. Bizony a bébink sok mindenért sírhat, hiszen tiszta a pelenka és már evett is , de itt már arra gondolunk fáj a hasa, de ez nem feltétlen igaz szeretik rá ragasztani a gyerekekre ezt a has fájós korszakot , pedig csak kevés a tápanyag bevitele. természetesen ne etessünk vele szalonnát hat hónapos kor előtt ,de készítsük mi az ételeiket mert, nem rosszabb és egészségtelenebb mint akár melyik bébiétel ha van időnk szenteljük arra , hogy minél jobb minőséget adjunk a picinek.
Nem általánosítanám a dolgokat hisz se orvosok se védőnők nem vagyunk , de egy anya tudja igazán mi is kell a gyermekének.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen környezet a legjobb a gyereknevelésre?

A gyerekneveléshez nem feltétlenül kell lakóhelyet váltanunk, de a lakás, nem biztos, hogy elegendő teret …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük