Kezdőlap » Baba-mama » Milyen ételektől válhat hiperaktívvá a gyerek?

Milyen ételektől válhat hiperaktívvá a gyerek?

Napjainkban minden tízedik gyerek hiperaktív, ami lehet öröklött tulajdonság is, azonban vannak olyan életviteli tényezők, melyek előidézhetik a hiperaktivitást. Nemrég felfedezték, hogy sok étel, melyet a legtöbb ember egészségesnek gondol, valójában hozzájárul a hiperaktivitás kialakulásához.Az első ilyen élelmiszer a gyümölcsdzsem, melyben a rengeteg cukor hozzájárulhat a gyerek felpörgéséhez. A második ilyen étel, a fehér lisztből készült croissant, mely ugyancsak serkenti a kisgyermekekben az energiát. Becsapósak lehetnek a light termékek is, mint a light margarin, hiszen ezek nem hizlalnak, de sok másféle adalékanyagot tartalmaznak, ami nem tesz jót a gyerek szervezetének. Szintén felpörgeti a gyerekeket az egyik kedvenc édességük, a ...

Napjainkban minden tízedik gyerek hiperaktív, ami lehet öröklött tulajdonság is, azonban vannak olyan életviteli tényezők, melyek előidézhetik a hiperaktivitást. Nemrég felfedezték, hogy sok étel, melyet a legtöbb ember egészségesnek gondol, valójában hozzájárul a hiperaktivitás kialakulásához.

Az első ilyen élelmiszer a gyümölcsdzsem, melyben a rengeteg cukor hozzájárulhat a gyerek felpörgéséhez. A második ilyen étel, a fehér lisztből készült croissant, mely ugyancsak serkenti a kisgyermekekben az energiát. Becsapósak lehetnek a light termékek is, mint a light margarin, hiszen ezek nem hizlalnak, de sok másféle adalékanyagot tartalmaznak, ami nem tesz jót a gyerek szervezetének. Szintén felpörgeti a gyerekeket az egyik kedvenc édességük, a gumicukor is, ami nemcsak a fogakban tesz kárt, hanem elősegíti a hiperaktivitást is. Sok anyuka adja előszeretettel a gyerekének a gyümölcsös joghurtokat, azonban ezekben is vannak olyan mesterséges színezékek, és adalékanyagok, amelyek kimutatottan elősegítik a hiperaktivitás kialakulását.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan etessük a kisgyermekünket hogy ne legyen túlsúlyos később?

Mivel napjainkban Magyarországon sajnos nagyon sok a túlsúlyos gyerek, ezért amikor kisbabánk születik, már akkor ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.