Kezdőlap » Ünnepek » Milyen ételeket készítsünk húsvétra?

Milyen ételeket készítsünk húsvétra?

Húsvétkor is, mint minden másik ünnepen nagy figyelmet fordítunk az ételek elkészítésére, minőségére és mennyiségére. Ilyenkor is összegyűlik a család, sőt még barátok és ismerősök is kopogtathatnak az ajtónkon locsoló verset szavalni, aztán meglocsolni, hogy el ne hervadjunk, ekkor illik megkínálni őket valamivel, amitől erőt kapnak a hosszú út alatt.

Van pár hagyományos recept, amiket húsvétkor szinte kötelező az asztalra helyezni. A sok sütemény mellett megtalálható a főtt sonka, amit tálalhatunk tormával, zöldséggel, rizzsel és még sorolhatnánk a bő köret kínálatot. Emellett nagy divatja lett a töltött tojásnak is, amit feldobhatunk azzal, hogy miután kifőztük a tojásokat és függőlegesen félbevágtuk őket, a sárgáját pedig eltávolítottuk (amiből természetesen krémet készítünk). A megmaradt főtt tojásfehérjéket bele mártjuk a tojásszínezőbe és vidámabbá tehetjük ezzel a tálalást, nagyon szép matt színezetű tojásokat fogunk kapni. A másik nagyon praktikus díszítés lehet a vízszintesen félbevágott tojások alját megtöltjük jó púposan és rátesszük a tetejét, így kaphatunk egy éppen akkor kikelő csibét az asztalunkra.

A töltelékek is lehetnek többfélék, mindenki a saját íze szerint készítheti el, lehet: krémsajtos, sonkás, gombás, tonhalas, lazacos. Jobba, ha nem tesszük unalmassá az ünnepi étkeket és odafigyelünk, hogy változatosan tálaljunk, ez megmutatkozhat az étlapon is, ne féljünk kipróbálni újabb ünnepi recepteket vagy akár mi magunk is kitalálhatunk jobbnál jobb ételeket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ünnep: Május 1

Sokan talán nem is tudják, miért is munkaszüneti nap, és miért is ünnepeljük május 1-ét. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük