Kezdőlap » Ünnepek » Milyen ételeket fogyasztunk húsvétkor?

Milyen ételeket fogyasztunk húsvétkor?

Mindegyik ünnepünknek megvannak a megszokott, hagyományos ételei és nincs ez másként a Húsvéttal sem.
A húsvéti asztalról nem hiányozhat a húsvéti sonka.

Érdemes a minőségre figyelmet fordítanunk, mert a tömegesen gyártott műsonkák ellepik ilyenkor a boltok polcait, melyeknek íze és állaga sokszor meg sem közelíti a valódi, hagyományos eljárással füstölt sonkáét. Sok hozzáadott mesterséges anyagot tartalmazhatnak, melyek károsak az egészségre. Figyeljünk a szavatossági időre is és mindig hőkezeljük a terméket.

Kísérő ételünk a főtt tojás, a tojásból készült ételek, saláták. A zöldségfélék sem maradhatnak le az asztalról, a hónapos retek, újhagyma ebben az időszakban már elérhető.

Nem szokás húsvétkor baromfit fogyasztani.

Sütemények sokasága a fantáziákra van bízva, hiszen a locsolkodókat illik megkínálni és egy jófajta, házi itókával leöblíteni.
Kímélőek lehetünk a pénztárcánkkal is, ha odafigyelünk, hogy a maradékot és a felhasznált alapanyagokat hogyan használjuk fel.
A tojást festhetjük úgy, hogy előtte kifújjuk és a tartalmát süteményekben felhasználhatjuk. A sonkafőzés alkalmával a levet ne öntsük ki, hűtőben eláll pár napig és egy finom bableves alapja lehet a füstölt sonka leve, íze.

Variálhatjuk is az ételeinket, ha valaki nem szereti magában a sonkát apríthatja salátába, lencsével és főtt tojással, majonézzel nagyon finom.
Az interneten számtalan receptet találhatunk, ha a trendibb irányzat hívei vagyunk. Nem kell okvetlenül hizlaló ételekre gondolnunk, diétásabban is ünnepelhetjük az ünnepet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Halloween

Mit jelent a Halloween? Maga a szó az All Hallows (Mindenszentek) előtti estét jelenti. Az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük