Kezdőlap » Baba-mama » Milyen ételeket fogyaszthatnak a kismamák?

Milyen ételeket fogyaszthatnak a kismamák?

Amikor mi nők, úgy határozunk, hogy gyermeket szeretnénk, gyermeket vállalunk, akkor fel kell készülnünk, hogy minden teljesen más lesz, mint amilyen eddig volt, hiszen másállapotban leszünk. Jobban oda kell figyelnünk magunkra, hiszen már nem csak egyedül vagyunk. Nem csinálhatjuk ugyanazokat a dolgokat, amiket eddig csináltunk, például nem emelgethetünk nehéz dolgokat, nem rendezhetjük át magunka a szobát, ha épp úgy tartja kedvünk, hiszen a nehéz bútorokat sem húzgálhatjuk és stb. Az evés nagy dilemma a kismamák számára, hiszen ilyenkor kívánósak, és amit kigondolnak, azt egyből meg akarják enni, de szabad ezt vajon? Meg szabad ennünk mindent? A válasz erre az, hogy nem, hiszen vannak olyan ételek, amelyek egyáltalán nem ajánlottak, sőt tiltottak a terhesség alatt.

Mit fogyaszthat nyugodtan a kismama?

A hús nagyon fontos a baba helyes fejlődése miatt, így természetesen húsokat fogyaszthatunk, de csak akkor, ha azok jól átsültek, mint például a rántott hús, a natúron lesütött csirke vagy pulykahús. Lehet fogyasztani szalámit, kolbászt, hurkát, virslit, grillezett húsokat és főtt sonkát is, hogy biztosítva legyen a kismama és a kisbaba számára is a megfelelő fehérje forrás.

Sajtokat is fogyaszthatunk, de inkább a kemény sajtokat válasszuk. A feta, a mozarella és kecskesajtok közül csak a zárt csomagolásút vegyük le a polcról.

Halakból csak friss és jól átsültet fogyasszunk.

Tojást is ehetünk jól átsütött rántotta, tükörtojás és kemény főtt tojás formájában. A kenyérfélék közül fogyasztható mindenféle kenyér, töltetlen péksütemény. Gyümölcsöket csak mosott, hámozott, kompót, vagy lekvár formájában vegyünk a szánkhoz. Zöldségekre ugyanaz vonatkozik, mint a gyümölcsökre. Párolt zöldséget is fogyaszthatunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Születés csodája

Egy nő életében a legnagyobb kihívást a szülés testesíti meg. Ez egy csodás és egyben …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük