Kezdőlap » Sport » Milyen érzés kézilabdázni?

Milyen érzés kézilabdázni?

Sokaknak csak egy sport. Hasonlít a többihez, de még se ugyan az. Van több közös dolog is a többi labdajátékkal kapcsolatban, de még se igazán. Hiszen most kezdhetnénk a legnépszerűbb sporthoz is hasonlítani az az a focihoz, de nem igazán egyezik, maximum csak a kispályás focilabdával vannak közös vonásai, mint például a 7-es vonal, vagy a 9-es vonal, vagy még az oldal vonalak. Azon kívül csak az, hogy labdával játsszák, de már ott is a kézilabdában kézzel, míg a fociban csak lábbal érhetnek hozzá a játékosok.
A következő, amihez hasonlítani lehetne az a kosárlabda. Hiszen itt már közös az is, hogy csak kézzel lehet a labdához érni és labdával játsszák. Itt megtalálhatók ugyan úgy a büntető vonalak is. De már teljesen más a pálya mérete és még a vonalak se teljesen ott vannak.
De keressünk tovább egy kicsit, ami még nagyon és talán ez hasonlít a legjobban hozzá az, mégpedig az a vízilabda. Aminek egyedi pályája van, de a játékosok ugyan úgy kézzel érhetnek hozzá a labdához és persze ez is labdajáték. Itt már van pár különbség, mert itt a vízben játsszák nem a szárazföldön és itt másabb a szabad dobásnak az elvégzése, de még is ez a labdajáték az a melyikhez a leginkább lehetne hasonlítani.
Most pedig egy kicsit magát a kézilabdát elemezzük ki. Van 6+1 játékos a pályán egy csapatnak ezek pedig név szerint a két szélső, jobb és ball átlövő, irányító, beálló és végül, de nem utolsó sorban a kapus. Ez általában egy nagyon össze szokott csapatok szoktak össze állni és egymás ellen küzdeni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan épülnek fel a magyar bajnokságok?

A magyar labdarúgás legfelső vonala az OTP Bank Liga, amelyben 16 csapat szerepel, az utolsó …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük