Kezdőlap » Családi élet » Milyen érzés ha szerelmesek vagyunk?

Milyen érzés ha szerelmesek vagyunk?

Érzelmeink, melyek lehetnek pozitívak vagy negatívak, meghatározzák mindennapi életünket, emberi kapcsolatainkat. Az ember érző lény, vannak félelmei, szorongásai, örömei.
A legcsodálatosabb érzés a szerelem. Sokat hallottunk arról, hogy a szerelem fáj, a szerelem butít, azonban minden érzésnek két oldalát kell néznünk, az előnyösebb és a hátrányosabb következményeit.
A szerelem valóban, részben elfedi a valóságot, elrugaszkodunk a földtől, szerelmünk tulajdonságait fel nagyíthatjuk, nem látjuk őt reálisan. A rózsaszín szemüveg nem véletlenül kerül elő, tényleg egy hatalmas szeretetbomba közepén létezünk. Sokan képesek munkahelyükön füllenteni, beteget jelenteni, csakhogy együtt lehessen a szerelmével. Nem fogadjuk el vele kapcsolatban a negatív kritikákat, eltávolodhatunk barátainktól, családunktól ez miatt, nehezen dolgozzuk fel, hogy ők esetleg reálisabban láthatják a helyzetet.
Ha vele lehetünk szívünk majd kiugrik, hiánya egyre fájóbb és szeretnénk minden percet vele tölteni. Hajlamosak vagyunk hetek alatt azt hinni, hogy vele szeretnénk leélni az életünket, tőle szeretnénk gyereket, családot.
Mindig időt kell hagyni a dolgoknak. A szerelem, a lüktető, szenvedélyes érzés idővel csökken és reálisabban láthatjuk a dolgokat. Egyre több vita alakul ki, előjönnek a nézetkülönbségek. Ezzel nincs semmi baj, teljesen normális folyamata a párkapcsolatnak. A baj akkor kezdődik, amikor az egyik fél már nem tudja tisztelni a másikat, közönyös lesz vele szemben. A különbségek nagyon kiéleződnek és bizony rájöhetünk arra, hogy mégsem illünk össze.
Akárhogy alakul a jövő, szívünkben mindig ott lesz a szerelem emléke, bármi történik. Ha gyermek is született a kapcsolatból kicsit más meglátásba helyezi a dolgokat, hisz jó esetben a gyermek egy örök kapocs a felek között.
Törekedni kell a kulturált, tiszteletteljes magatartásra, mert ne feledjük, valamikor életünket adtuk volna a másikért.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan „ne” menjen randevúra.

Az emberek többsége elhagyja magát, nem sokat törődik önmagával, inkább a munkába éli ki minden …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük