Kezdőlap » Házépítés » Milyen építkezési folyamatokra kell odafigyelnünk, hogyha családi házat veszünk?

Milyen építkezési folyamatokra kell odafigyelnünk, hogyha családi házat veszünk?

Hogyha úgy döntünk, hogy inkább egy már meglévő családi házat veszünk, és nem építkezünk, akkor van néhány dolog, amire mindenképp érdemes sokkal jobban odafigyelni, mint egyéb esetben, és persze az is előfordulhat, hogy akár nekünk is kell egy kicsit építkeznünk. Néhány dolog, amire mindenképp figyelnünk kell például az, hogy milyen az általános alaprajzi elrendezése a háznak, mennyire felel meg az az elképzeléseinknek, és ügyelni érdemes a helyiségek kapcsolatára és a szobák számára is természetesen. Mindenképp érdemes megfigyelnünk azt is, hogy a konyha egy külön helyiség, vagy pedig egyben van a nappalival. Arra is érdemes kitérni, hogy mekkora a konyha mérete, hiszen nem mindegy hogy mennyi időt fogunk a konyhában tölteni. Van a konyhához tartozó kamra, spajz, vagy valamilyen tárolóegység, és annak a mérete elég nagy e. Szintén legalább ilyen fontos kérdés például az is, hogy mekkora az étkező mérete, és elég közel van e a konyhához, vagy nem? Tudunk ott például családi vagy baráti ebédet rendezni.

Ugyanilyen szempontokból kell megvizsgálnunk a nappalit is, valamint annak a kapcsolatát a többi helyiséghez. Szintén kulcskérdés az is, hogy milyenek a nappali fényviszonyai, kertkapcsolata és a tájolása. Eléggé elszeparáltak a hálószobák, biztosított azok intimitása. Mekkora a hozzájuk kapcsolódó fürdőszoba mérete, hiszen lehet épp kényelmes, lehet tágas vagy az is előfordulhat, hogy alig tudunk benne megfordulni. Szintén lényeges a fürdőszoba szempontjából az is, hogy van e benne fürdőkád, zuhanyzókabin, vagy esetleg mindkettő, és ez többnyire azért ilyen fontos, mert ha nem akarunk az átalakításra költeni, akkor lényeges, hogy minden szükséges meglegyen a házban. Természetesen ügyelni kell arra is, hogy van e wc, vagy külön wc van. Mindenképpen ügyelni kell arra is, hogy milyen mértékben tudjuk bebútorozni a szobákat és a helyiségeket, van e például akkora felület a falon, ahol el tudjuk helyezni a dolgainkat, polcainkat, és ennek természetesen azért is van jelentősége, mert hogyha hozni akarjuk a meglévő bútorainkat, akkor mindenképp adott helyre lesz szükségünk. Természetesen ebben az esetben az a legkönnyebb, hogyha mérőszalaggal mászkálunk.

Az is nagyon lényeges, hogy egy családi ház esetében megvizsgáljuk a kertet, és a rendelkezésünkre álló udvart, és felmérjük az ottani lehetőségeket. Rendelkezésünkre áll e például egy gépkocsi beálló, vagy például garázs is van. Szintén lényeges megvizsgálni a szomszéd kerítések állapotát, és természetesen a miénket is, hiszen arra is komoly költségeket kell számolnunk, hogyha valamit fel kell újítanunk az udvaron. Mindenképp lényeges az is, hogy mekkora az udvar mérete, ezt értelemszerűen amiatt kell megvizsgálnunk, hogy milyen céllal szeretnénk az udvaron időt tölteni, például csak kerti partikat szeretnénk, vagy egy kisebb kertet is, esetleg napozásra szeretnénk használni, akkor elég egy kisebb udvar is, vagy hogyha gazdálkodni is szeretnénk rajta, akkor nagyobb telekre lesz szükségünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Polisztirol tetőelem a családi házaknál

Az úgynevezett ProKoncept, vagy más néven polisztirol tetőelem alkalmazása azt teszi lehetővé, hogy miután elkészítettük …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük