Kezdőlap » Zene » Milyen emberekkel találkozhatunk egy bulin,

Milyen emberekkel találkozhatunk egy bulin,

Este tízkor indul be a zene, fény és mozgás. Eleinte csak a fanatikusok vannak jelen, idővel viszont kígyóznak a sorok a bejárat előtt. Bent sűrűsödik, párásodik a levegő. Egy és kettő között telnek meg a termek, lassan mozdulni se lehet már. Ki az első sorokban tombol, mások a bárpultot támasztják, vannak, akik szüntelen fel-alá mászkálnak, egyesek csak figyelnek, észrevétlenül pörögnek be… Hajnali három: tetőponton a hangulat. Eltart még pár óráig, fokozatosan szállunk le, hogy hét és nyolc között, az utolsó számoknál megint a topon legyünk.

A szemlélődőt nem a táncolási vágy vezérli, bár idővel beindulnak a lábai. Feltéve, ha tényleg jó és igényes a zene, legyen az techno, dob-basszus, breakbeat, progresszív house, bármi. Meghúzza magát hátul, szinte szótlanul, csupán néhány mondatot vált számos ismerősével. Máskor az első sorból szemlél: hol a táncolókat, hol a lemezlovast, a live act-et. Évek óta jár partikra, Magyarország határain túlra is, él-hal a zenéért, ért hozzá.

Megfontolt, kimért, de barátságos, bárki számíthat rá, jó szóra, segítő gesztusokra, kortynyi ásványvízre, ha a szükség úgy hozza. Nem száll el, se magától, se mástól, tartja a mértéket, mindig hű marad saját törvényeihez. Jellegzetes háttéralak: kerüli a feltűnést, mégis sokan adnak a véleményére. Viszont vannak a fikázók. Az ilyen típusú bulizóktól nem lehet semmi jóra. Ezek az emberek úgy gondolják, hogy elől, vagy hátul, teljesen mindegy, úgyis rossz a parti, nem jönnek be a fények, tegnap előtti a zenék, a bulizók le vannak maradva, nem kapiskálnak semmit.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készül a bakelit lemez?

A bakelit pontosabban a vinyl -lemezek rajongóinak száma egyre növekszik a zenerajongók, gyűjtők és Dj-k …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük