Kezdőlap » Internet » Milyen email fiókot válasszak?

Milyen email fiókot válasszak?

Emlékszem anno égtem a vágytól, hogy végre legyen egy email címem. Meg is csináltam! Ma már bánom.

Magyarország talán leghíresebb emailfiókja a Freemail. Rengetegen használják. Sokszor átesett már nagyobb átalakításokon. Rá is fér. A kezelőfelülete hiába letisztult, lassúcska, az üzenetek küldése és fogadása épp úgy. Emellett a levélszemét szűrője is könnyen becsapható.

A másik drágaság, a fiatalok körében oly híres: Citromail.
Sok szolgáltatással és egyszerű kezelőfelülettel rendelkezik. Kár hogy nem jól végzi a dolgát.Sokszor perceket, vagy órákat ne adj isten napokat kell várni egy email-re. Ez szerintem a mai világban már elfogadhatatlan.

Az új testvér, a Hotmail utódja: az Outlook.
A kezelőfelület a Windows 8-ra jellemző minimalizmusról árulkodik. alapjában véve nem lassú, csak döcögős, az animációk visszafogják. Az email-ek gyorsan megérkeznek és gyorsan el is mennek. Az email író felülete hagy kivetni valót maga után (például nem tudunk konkrétan beszúrni a szöveg közé egy képet, hanem mindenképpen mellékelnünk kell). Outlook regisztrációkor egy nem kívánatos Microsoft fiókot is létrehozunk magunknak, és ha ezt a fiókot összecsatoljuk a Facebookunkkal, vagy LinkInünkkel, akár email olvasás közben is cseveghetünk épp online állapotban lévő ismerőseinkkel. A legnagyobb hátránya talán mégis az, hogy nem támogatja az IMAP protokollt.

Napjaink sztárja, a Gmail.
Gmail regisztrációkor ugyanúgy létrehozunk egy központi fiókot, csak itt a Google-nél. Kezelőfelülete letisztult, lassabb számítógépek számára kialakított verziója is van. Az email-ek 2-3 másodperc alatt célba érnek. A levélszemét szűrő nem olyan rossz, de így is csinál furcsa dolgokat. Az már csak apróság, hogy kategorizálja az emaileinket. Támogatja mind az IMAP mind a POP3 protokollt, emellett ingyenes saját SMTP szervere is van!

Mindenki döntse el neki mi a legjobb!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan keressünk állást az interneten?

Amint eldöntik az emberek, hogy dolgozni szeretnének bizonyos tényezők miatt, mint például a pénzhiány azonnal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük