Kezdőlap » Internet » Milyen előnyei vannak az internetes vásárlásnak?

Milyen előnyei vannak az internetes vásárlásnak?

A netes vásárlás három fő formája: áruházak/áruházláncok bolti kínálatából online való választás (webshop) és házhoz szállítás kérése, apróhirdetéses vásárlás és aukciós oldalak.
A legelső kategória éppenséggel nem bonyolult dolog, általában olyan webshopból vásárolunk, amit már eleve is ismertünk áruházként. Ezek az üzletek gyakran adnak jelentős kedvezményeket a vásárlás összegéből, bizonyos rendelési összeg fölött pedig általában ingyenes a házhoz szállítás is. Fizetni szinte kivétel nélkül utánvéttel kell, olyan webshopok esetében jellemző az előre utalás, netalán a paypal-es fizetés lehetősége, amelyeknek az online árusítás a fő profilja, nem pedig az üzlethelyiséges. Ebben az esetben ugyanis a lehető legjobban idomulni kell a vevők elvárásaihoz, ha egy paypal-hez ragaszkodónak nem adja meg ezt a lehetőséget, akkor egyszerűen nem fog nála vásárolni.
Apróhirdetések: szerintem ebből a magánszemélyek hirdetései használhatóbbak. Ha használt holmit akarunk vásárolni, akkor érdemes átnézni a lehetőségeket. Leginkább talán a bútorok esetében, mert arról nehezebben derül ki a megállapodás utáni második héten, hogy mégsem működik.
Szemben ugye a műszaki eszközökkel, amikből nagyon nehéz így még garanciális darabokat szerezni. Hátránya egyben az előnye is: az eladó ritkán postázza a kívánt darabot, általában érte kell menni (ebből a szempontból nem is igazi netes vásárlás, inkább netes kiválasztás), a helyszínen viszont meg lehet tekinteni az árut, és ha valami rejtett hibája derül ki, nem jó a méret vagy simán csak nem tetszik, el lehet állni a vásárlástól.
Harmadik lehetőség az aukciós oldalakon való vásárlás. Előnye, hogy az eladó megbízhatósága ellenőrizhető: megnézhetjük, hány üzletet kötött eddig, és azzal elégedettek voltak-e a vásárlói. Ha ugyanattól a személytől vásárolunk, akkor több tételt egybe lehet csomagoltatni, a szállítási költségek így csökkennek.

Az eladók rugalmasak, ha jelzünk nekik, mindig megengedik, hogy bevárd a később végződő aukciókat, a fizetési módozat szinte bármi lehet a személyes átvételtől az utalásig, kérésre pedig sokszor külön akciós csomagokat is összeállítanak a vásárlónak. A kulcsszó: kommunikáció, kérdezés, kérés, és a probléma megoldódik.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Yahoo és a gyűlöletbeszéd

A Yahoo! egy olyan internetes portál, ahol sokféle tartalom és szolgáltatás elérhető, megtalálható – többek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük