Kezdőlap » Étel » Milyen előnyei vannak a házi kenyérsütésnek?

Milyen előnyei vannak a házi kenyérsütésnek?

A bolti kenyér megvásárlása ugyan kétségtelenül egyszerű, ám sokszor problémát jelenthet az ára, illetve az állaga. Túl száraz, esetleg túl puha, nem laktató, illetve hasonló problémák merülhetnek fel. Mindezeket el tudjuk kerülni, ha házilag sütünk kenyeret, ám emellett több előnnyel is rendelkezik ez a lehetőség.

Számos boltban kaphatóak kenyérsütő gépek – de hagyományos sütőben is süthetünk kenyeret –, amik minimális lisztet és élesztőt felhasználva készítik el számunkra a kenyeret. Fontos tudnunk, hogy általában vizet és tejet – használhatunk tejport is –, kell hozzáadnunk, ez nagyban befolyásolja a kenyér állagát, és ízét. A házi kenyérsütés legnagyobb előnye, hogy mi magunk dönthetjük el, melyik alapanyagból mekkora mennyiséget szeretnénk használni, így a kész kenyér ízét is mi magunk választjuk ki. Bátran tehetünk hagymát, különböző magvakat, vagy akár krémeket (gulyáskrém, pizza krém) is az alapba, nagyon ízletes, és egyedik végeredményt kapunk majd.

Ne feledjük továbbá azt sem, hogy a legtöbb kenyérsütő gép rendelkezik egy időzítő berendezéssel, így lehetőségünk van beállítani, hogy mikorra szeretnénk a kész kenyeret. A gépek nem dolgoznak zajosan, a munkafolyamatuk hossza is állítható, de maximum három óránál nem tart tovább semmiképpen. Mindezek mellett nem jelent problémát, ha váratlanul boltba kell mennünk, mert elfogyott a kenyerünk.
A házi kenyérsütés nagyszerű módja annak, hogy ízletes, tápláló ételt készítsünk, melyet bátran fogyaszthatunk, hiszen összetevőit mi magunk választjuk ki, és az elkészülés módját is figyelemmel követhetjük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen uzsonna süteményt készíthetünk?

Uzsonna süteményeknek nevezzük azokat a süteményeket, amit reggelire, napközben illetve uzsonnára fogyasztunk. Így szól a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük