Kezdőlap » Internet » Milyen előnyei vannak a Facebook-nak?

Milyen előnyei vannak a Facebook-nak?

Napjainkban egyre nagyobb teret hódit magának a Facebook nevű közösségi oldal. A regisztrált felhasználók száma immár több, mint egymilliárd, és folyamatosan bővül. Sokat hallunk arról, mennyire rossz hatással van ez a közösségi oldal a fiatalokra, ám nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy a Facebook számos hasznos tulajdonsággal is rendelkezik.
Nagyon megkönnyíti a kapcsolattartást olyan emberekkel, akik kedvesek a számunkra, de messze élnek tőlünk, vagy más okból nehezen tudjuk tartani velük a kapcsolatot. A Facebook díjmentesen engedi használni a Chat funkciót, ahol bárkivel korlátlan ideig beszélgethetünk, ami jóval egyszerűbb, mint telefonálni, vagy levelet írni.
A Facebook kohéziós erőként is nagyon jól tud hatni. Egy közösség – például egy osztály – számára lehetővé teszi, hogy úgynevezett zárt csoportokat hozzanak létre. Ennek az a lényege, hogy csak bizonyos emberek léphetnek be, a fenti példánál maradva az osztály tagjai, és csak ők látják, mit írnak a csoporba mások. A különféle programok szervezése, egymás segítsége és tanácsok adása így jóval egyszerűbbé válik. Mivel a tagok könnyebben tudnak egymással beszélgetni a csoporton belül, könnyedén nőhet az osztály összetartása is.
Napjainkban sajnálatos módon gyakran előfordul, hogy eltűnik egy illető, és a keresése rendkívül nehéz feladat. Iylen esetekben gyakrna hívják segítségül a különféle közösségi oldalak, így a Facebookot is. Az eltűnt személy hírének megosztása kis idő alatt számos emberhet el tud jutni, így a megtalálás aránya is sokkal gyorsabb tempóban nő.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan keressünk állást az interneten?

Amint eldöntik az emberek, hogy dolgozni szeretnének bizonyos tényezők miatt, mint például a pénzhiány azonnal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük