Kezdőlap » Szilveszter » Milyen előkészületeket tegyünk éjfél előtt?

Milyen előkészületeket tegyünk éjfél előtt?

Az ünnep nagy pillanata az éjféli visszaszámlálás, amikor mindenki pohárral kézben várja a következő év első percét. Előtte a televízió próbál szórakoztatni ismétlésekkel, ami nem túl izgalmas. Ha még nem érkeztek meg a vendégeink vagy még van időnk az indulásig barátainkhoz, íme, egy kis terv.
Először is készítsünk lencsét! A babona szerint Újévkor lencsét kell enni a szerencsés és gazdag évhez. Jobb, ha arra számítunk, hogy délelőtt nem lesz, kedvünk főzni szóval dolgozzunk előre. Délben remek „reggeli” lesz a tápláló főzelék.
Ha már szál a finom étel illata, dekoráljuk ki a szobánk. Még ha csak pár ember is jön, érdemes meglepetéssel készülni. Nem csak a hangulatot fokozza, hanem még fotókon is látják ismerőseink, hogy mi méltón megünnepeltük az évet. A sok monoton hétköznap mellett nem baj, ha van pár, amit feldobunk. Főleg ha ez az év utolsó napja, hiszen ahogy a mondás tartja „minden jó, ha jó a vége”.
Írj egy listát, hogy mit szeretnél tenni jövőre. Nem egy fogadalomról van szó amit, talán betartunk, hanem álmokról és célokról. Igaz, hogy bármikor elkezdhetsz változtatni a dolgokon, de az év utolsó napja, még motiválóbb arra, hogy holnap mindent máshogy csinálj. A következő évben pedig összegezd mit értél el.
Ha megvan minden munka már csak a pihenés marad. Hívd fel azokat, akik nem ünnepelnek veled. Néha egy telefonálás, illendőbb és hatásosabb, mint egy üzenet a Facebookon keresztül. Megéri a sok dekorálás, készülődés és telefonálás. Lehet, hogy jövőre a mi ismerőseink lepnek meg minket egy jó bulival.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük