Kezdőlap » Baba-mama » Milyen életmódváltásra lehet szükség a babavállalás előtt?

Milyen életmódváltásra lehet szükség a babavállalás előtt?

Ha az ember a babavállalás, teherbeesés érdekében vállalt “áldozatokat” végiggondolja, a legelsők között merül fel, hogy le kell mondani a dohányzásról és az alkoholról (valamint mindenféle drogról). Ezek esetében ugyanis nincs olyan beviteli értékhatár, amelyről biztosan elmondható lenne, hogy nem okoz semmilyen kárt, ugyanis az adott tulajdonságokkal megszületett babát nem tudjuk összehasonlítani egy olyan, nem létező babával, aki azonos génállományból eltérő körülmények mellett született volna. Lehetséges, hogy a kár, ami történt “csak” annyi, hogy valamilyen különlegesen tehetséges gyermek helyett átlagos képességű született. A különbség nem mérhető meg.
A káros hatások elhagyása mellett fontos az egészséges elemek előtérbe helyezése.

A korábbinál egészségesebb étkezés például: több zöldség, gyümölcs, vitamin, az “üres” szénhidrátok csökkentése. Például hagyjuk el a cukrozott üdítőket és a teából, kávéból a cukrot. A kávéról, koffeinről a szakértői vélemények még mindig megoszlanak: több szakorvos is támogatja a minimális kávéfogyasztást, mások viszont teljesen elzárkóznak előle.
Az egészségi állapotot nagyban támogatja a megfelelő mozgás beiktatása. Az álló és ülő életmód például előhozza a visszereket – többek között ennek a csökkentésére is alkalmas a séta és az úszás. Utóbbi amúgy is nagyon kellemes állapotosan, mivel a felhajtóerő leveszi a terhet a derékról, hátról, lábakról, így kellemes lazítást tesz lehetővé.
Életmódváltásnak tekinthető az is, hogy ezentúl másképp szervezzük az életünket: nem kell, hogy állandóan csillogjon a lakás, a kényelmet és az egészséget helyezzük a háztartási problémák elé.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy éves lett !

Micsoda nagy dolog , ha gyermekünk betölti az egy éves kort . Tortát , szülinapi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük