Kezdőlap » Szilveszter » Milyen egy tökéletes retro Szilveszter?

Milyen egy tökéletes retro Szilveszter?

A Szilveszter hagyományosan az óév búcsúztatásáról, az újév köszöntéséről szól. Ilyenkor, mikor tehát elköszönünk az elmúlt év emlékeitől és élményeitől, igazán aktuális, ha a továbblépés előtt kicsit régebbre is visszatekintünk. Rendezzünk egy igazi retro Szilveszteri bulit!
Elsősorban nyilván olyan embereket hívjunk meg, akikről tudjuk, hogy kedvelik az effajta stílust, és szeretnek nosztalgiázni. Ezután lehet tervezgetni. Akár a meghívó is lehet retro stílusú, de a dekoráció mindenképpen hordozza magán a felidézett kor jellegzetességeit. Lehet ’70-es, ’80-as vagy ’90-es évek tematikájú, de akár visszanyúlhatunk egészen a ’20-as, ’30-as évekig is.
Egyeztessünk vendégeinkkel, hogy milyen ruhába bújjanak. Legjobb, hogyha ezt már a meghívón is feltüntetjük „dress code”-ként. Így biztosan nem érhet senkit semmiféle kellemetlen meglepetés.
Próbáljuk meg korhű zenékkel biztosítani a hangulati aláfestést, valamint tálaljunk olyan ételeket és italokat, amelyeket akkoriban divat volt fogyasztani.
Lejátszhatunk régi videoklipeket is egy nagy képernyős tévén vagy kivetítőn. Így egészen biztos, hogy vendégeink jól fognak szórakozni, hiszen a zenei emlékek mellé vizuális képek is párosulhatnak.
Tarthatunk közös nosztalgiázást is, elmesélhetjük, kinek mik voltak a kedvencei akkoriban, és hasonlók. Játszhatunk különböző játékokat, amik szintén a korra jellemző dolgokkal kapcsolatosak.
Korabeli filmek nézésével tovább emelhetjük az est és a buli fényét, ám ezt inkább levezetésként szervezzük be. A sok tánc és mulatság, valamint evés-ivás után mindenkinek jól fog esni egy kis üldögélés a tévé előtt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük