Kezdőlap » Kert » Milyen egy szép vidéki kert ?

Milyen egy szép vidéki kert ?

A vidéki ház kertje számtalan lehetőséget nyújt: A telken elegendő hely jut a lakókertnek (terasz, medence, évelőágyás, ruhaszárító, homokozó, pihenőhely stb.) és a haszonkertnek is. A vidéki ház kertjében ne legyenek szigorú formák. Ha helyesen választjuk ki a növényeket, akkor egész évben virágpompa díszít az ágyásunkat. Kitűnően megfelelnek a hagymás virágok, pl. tulipán, nárcisz vagy liliom, de a rózsák is nagyon szépek, a féltörzses rózsától a kúszórózsáig elevenné varázsolják a falakat, kerítéseket és pergolákat.

A vidéki kertekbe állandóan gyomnövénymagvakat fúj a szél. A gyomnövények többségét általában nem tűrjük meg a kertünkben, pedig néhányuk, pl. az erdei iszalag, a bodza vagy a különféle fűfajták gazdagíthatják változatosabbá tehetik a kertet. Egy második pihenőhelyet is kialakíthatunk a vidéki kertben. A kis tóhoz vagy a nagy fa alatti padhoz tipegőkövek vezetnek. A pihenőhely közelébe építsünk homokozót

. A vidéki kertben bátran ültessünk fákat, a ház közelébe pl. magas, árnyékot adó fákat válasszunk. A telekhatáron körben félmagas bokrokat és fákat ültessünk. Ha a kilátás a környékre nem olyan szép, akkor telepítsünk magasabb és sűrűbb fákat. A fenyőfélék erre igen alkalmasak, ezenkívül a kíváncsi tekintetektől is védenek, és nagyszerűen elkeríthetjük a szeméttárolót vagy a ruhaszárító területét is. A telek minden egyes növényénél meg kell gondolni, hogy lesz-e elegendő idő a gondozására. Hiszen a kertben nemcsak dolgozni szeretnénk, hanem kipihenni a napi munka fáradalmait.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kötözés és hajtásnevelés

A szőlő hajtásait megfelelő támasz mellett kötözéssel vagy huzalok közé igazítva neveljük. A támasz nélküli …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük