Kezdőlap » Karácsony » Milyen is egy karácsony?

Milyen is egy karácsony?

Nem kell részletezni azt, hogy mi is a Karácsony. Ilyenkor Jézus Krisztus születésére emlékezünk, de nem csak ez a lényeg itt, ez a szeretetről is szól.
Világszerte a kereszténység minden évben tartja ezt az ünnepet ami hagyományokhoz híven December 24.-én, 25.-én és 26.-án tartott ünnep. Persze a három nap közül nem tartjuk számon, hogy melyik a hivatalosabb, hiszen 24.-e Jézus születésének estélye, de több helyen is lehet olvasni róla, hogy December 25.-e a hivatalos karácsonyi dátum.
Miért fontos az emberek szemében a Karácsony, mint ünnep?
Ilyenkor az emberek legtöbb idejüket a bevásárló központokban, boltokban töltik, hiszen ez a szeretet ünnepe. Minden családban szokássá vált, hogy megajándékozzuk családunk tagjait, nem olyan drága tárggyal, hiszen a lényeg nem a pénz, hanem, hogy gondoltál rá.
Azokban a családokban ahol kisgyermek is van ott előtte levő nap, illetve aznap, karácsony szent estélyén, díszítik fel a karácsonyfát mindenféle csillogó dísszel és elmaradhatatlan kellék róluk az angyalok és a fenyőfa tetején levő csillag. Egyéb díszítési kellékek is vannak mint például a fagyöngy, füzérdísz (girlandok), krisztustövisek –persze ezek családi módszerektől eltérőek lehetnek-. A díszítést követően este megszólalnak a csengők a gyermekek ott létére majd ők szép karácsonyi dallamokkal köszönti Jézus születését, illetve a Karácsony itt létét. Sok esetben karácsonyi templomi ünneplések is zajlanak az nap a reggeli miséken hiszen ez egy keresztény ünnep.
Másnap jöhet a családok távolabbi rokonaik akiket ünnepélyes keretek között kínálnak egy karácsonyi ebédre és beszélgetésre. Az ünnep ami igazán összehozza a nagy családokat.
Persze ha ez nem lenne elég az ünnepet megelőzi még sok egyéb ünnep is az Advent ahol gyertyákat gyújtunk és a 4. gyertya fog Karácsony Szent Estélyén égni. Ott van még a Mikulás is, de ő maga egy másik téma.
Az Angol Karácsonyban egy dolog ér meg még egy külön mondatot az pedig a dobozoló nap. 26.-án a templomokban az elmúlt napokban összegyűjtött pénzt a szegények között szét osztják ez által az ő karácsonyukat is szebbé téve ezzel. Mint mondtam ez a szeretet ünnepe.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mit csináljunk a lekopott műanyag karácsonyi gömbökkel?

Manapság már közel sem az a helyzet, mint anno, akár 40 éve, hogy a műanyag …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük