Kezdőlap » Karácsony » Milyen egy karácsony gyerekszemmel?

Milyen egy karácsony gyerekszemmel?

Egy gyerek számára minden kicsit más, szebb és hatalmasabb, és tele van izgalmakkal.
Karácsony táján a sok ragyogóan kivilágított üzletek kirakatai, akaratlanul is odavonzza a tekintetüket egy-egy játékbolt kirakatáshoz, ahol csillogó szemekkel, és vágyakozva tekintenek a játékok sokaságára.
Gondolatban picit eljátszanak mindegyikkel, és már róják fel a képzeletbeli listájukra, mit is kérjenek majd a Télapótól.
A karácsonyi teendők között talán belevonhatóak karácsonyfadísz készítésébe, de ezeket inkább a lányok kedvelik. Akár papírból kivágott és összefűzött szalagot készítenek, akár pattogatott kukoricából fűzért, vagy szépen megrajzolt figurát, számukra ez igen jelentős tevékenység, hiszen ők is részt vesznek az ünnep szebbé tételében, és fontosnak érezhetik magukat.
A télapónak is szépeket rajzolnak, hogy jókedvűen olvassa majd a kéréseket, és talán mindet teljesíti is majd. Kedvenc témájuk a rénszarvasok, ahogy a szánt húzzák, és piroslik, vagy néha világít az orruk hegye. Erre nagyon odafigyelnek. A manók is nagy szerepet kapnak, hiszen ők készítik az ajándékot az ajándékgyárban.
Mikor eljön a nagy este, és szépen fel kell öltözni, a fiúk hajlamosak rosszalkodni kicsit, és játéknak tekinteni az egészet, nem értve, miért is kell az a szép kis ing, miért nem ehetnek krémes sütit, és miért vigyázzanak a tisztaságukra. A lányok ilyenkor boldogan készülődnek, és a legszebb ruhájukat szeretnék felvenni. A hajukat ünnepi, különleges fonatokba, copfokba teszik, néha egy –egy kis virág is belekerül.
Mikor végre kinyitják a szépen becsomagolt ajándékot, a szemük csillog, izgatottan veszik a levegőt, és titkon remélik, azt találják benne, amire nagyon vágytak.
Ez az a látvány, ami olyan meghatóvá teszi az ajándékozást, az öröm a szemükben, a kipirosodott kis arcuk, és a boldogan felharsanó kacajuk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük