Kezdőlap » Internet » Milyen egy jó weboldal?

Milyen egy jó weboldal?

Amikor weboldalt készítünk magunknak nem csak az a fontos, hogy megcsináljuk minél hamarabb és majd csak kinéz valahogy. Egy weboldalnak kell egy dizájn is, amivel akár még hathatunk is a látogatóra. Ha egy cégnek készítünk weblapot, akkor pedig pláne, hogy nem mindegy, hogyan is fest.

A tartalom feltöltése egy dolog, de nagy hibákat követhetünk el, ha nem megfelelően választjuk ki például a háttérszínt vagy a betűszínt, ezekkel végképp elkergethetjük a vendégeket Szóval, egy jó honlap nem bonyolult, nincs is annál bosszantóbb, ha nem találjuk meg úgy 1 percen belül azt amire kíváncsiak lennénk. Úgyhogy mindenképpen az egyszerűségre menjünk, szépen felépített hierarchiája legyen.

Ne vigyük túlzásba a menü pontokat és mindennek legyen egy egyértelmű helye. A második, hogy kerüljük a zsúfolást, szóval a túl tömör szöveg megfájdíthatja az ember fejét, ekkor vegyük figyelembe a betűk méretét, ami ne legyen túl nagy se, de túl kicsi se, úgy nagyjából a 12-13-as betűméret a legmegfelelőbb. A betűk típusa se elkerülendő szempont, hiszen egyes betűtípusok megnehezíthetik a betűk kiolvashatóságát, erre is nagyon ügyeljünk.

A legáltalánosabb megoldás a Time New Roman, de persze vannak még jól mutató betűtípusok, ez függhet a weboldalunk témájától is. Mindenképpen figyeljünk oda a színekre is, nem jó, ha egy sötét háttérhez egy igazán rikító betűszínt választunk, megfájdul az ember szeme, amint ránéz az ember, célszerű egyszerű színeket választani, azaz lágyabbakat. De az se jó, ha egy fehér háttérhez például egy nagyon világos betűszínt választunk, úgy pedig szinte lehetetlen, hogy kivegyük a mondatokat. Szóval, tisztában kell lenni a webdizájn résszel is, ha már úgy döntünk, hogy mi magunk megcsináljuk, van több olyan oldal, ahol a web programozással nekünk nem kell foglalkozni, viszont a kinézettel annál inkább. Sokat jelent a külső, nagyon válogassuk meg, hogy milyen stílust szeretnénk az újdonsült honlapunknak, amivel nem csak egyszerűen információkat közlünk, de reklámozunk is!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Yahoo és a gyűlöletbeszéd

A Yahoo! egy olyan internetes portál, ahol sokféle tartalom és szolgáltatás elérhető, megtalálható – többek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük