Kezdőlap » Házépítés » Milyen a dombház?

Milyen a dombház?

A mai modern időkben külföldön már igen nagy keletje van az úgynevezett dombházak építésének. Ezek a házak egy, a természetben előforduló domb belsejében készülnek, lakhatási költségük jóval kisebb, mint a másmilyen építésű házaké. Állítólag már közel egy millió Forintért is el lehet egy dombházat készíteni.

A dombház fogalma ismerős lehet azoknak, akik szeretik a Gyűrűk Ura trilógiát, ugyanis a történetben szereplő hobbitok éppen ilyen házakban laktak. A házak a természetben készülnek, épülnek, ezért környezettudatos életet élhetünk bennük. Kívülről nézve a dombházak hasonlóságot mutatnak, de a belső kialakításuk során messze menően figyelembe lehet venni a leendő tulajdonos elképzeléseit.

Az áramot napelemből nyerik, a házak belső világosságát is megoldják egy üvegpanorámás megoldással, amely az egész lakást világossá teszi, így attól függetlenül sincs sötét, hogy a házak a föld alatt vannak. A fűtés télen igen olcsó, nyáron pedig a föld alatti elhelyezés mesterséges légkondiként működik,valamint a hőszigetelés és tökéletes. Általában olyan helyek közelében készítik el a dombházakat, ahol önellátó gazdasággal sok mindent megtermelhetnek a lakók, esetleg vadászni, horgászni lehet a környéken, valamint a zöldségek, gyümölcsök termesztése is megoldható helyben.

A környék bejárását elektromos kisautókkal biztosítják, melyeket helyben töltik fel. Tulajdonképpen a városi élettől megcsömörlött emberek teljesen nomád körülmények között élnek, a luxus mégis megtalálható a házakon belül. Tudomásom szerint Magyarországon is vannak már ilyen házak, a turizmus keretén belül is biztosítják a pihenők lakhatását.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Polisztirol tetőelem a családi házaknál

Az úgynevezett ProKoncept, vagy más néven polisztirol tetőelem alkalmazása azt teszi lehetővé, hogy miután elkészítettük …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük