Kezdőlap » Betegségek » Milyen dolgoktól jön elő a migrén?

Milyen dolgoktól jön elő a migrén?

A migrén egy erősebb változata a fejfájásnak, amely akár hányingerrel is párosulhat. A migrén olykor aki ebben szenved rohamokban tőr elő, lüktető szétfeszítő érzést kölcsönözve, amely erős fájdalmakkal bír.
Több tényező is kiválthatja a migrénes fejfájást, ezek közül is lehet akár a hormonális zavarok. Ezek általában nőknél a menstruáció közeledtével illetve alatta jönnek elő. Egyes esetekben a fogamzásgátló és egyéb hormonális gyógyszerek is kiválthatják a migrént. Ami az ösztrogénnel lehet összefüggésben.
Migrént válthatnak ki egyes élelmiszerek, azoknál akik hajlamosak és érzékenyebbek. A magas koffein bevitel is nagy hatással van a fejfájára.Viszont ha hirtelen megvonjuk a szervezetünktől a koffeint, ez is kiválthatja az erős migrénes fejfájást. Így igyekezzünk mérsékletesen elhagyni a koffein tartalmú italokat.
Egyes gyógyszerekben is vannak olyan összetevők amelyek előidézhetik a migrént.
Észre vehettük már az életünk során, hogy egy környezet változás után, legyen az utazás más területre, esetleg országba, más éghajlat változás is provokálhatja a migrén kialakulását.
A stressz az ami nagyon sokaknak kiváltja a fejfájást. Sokszor akkor jelentkezik, amikor már megpihen az ember és lenyugszik. Így a stressz következtében a pihenést célozza meg a fejfájás.
Migrént okozhat még a különböző ingerek, ilyenek például a túlzott napfény, a nagyon meleg, az erős szokatlan szagok. ezek lehetnek akár finom parfüm illatok vagy esetleg erős vegyszerek. Igyekezünk nyugodt környezetet kialakítani számunkra ezzel megakadályozva a migrén kialakulását.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük