Kezdőlap » Családi élet » Milyen dolgokra kell figyelnünk, ha a gyermekünkkel állatkertbe megyünk?

Milyen dolgokra kell figyelnünk, ha a gyermekünkkel állatkertbe megyünk?

Ha már kirándulásról beszélget a család és tervezgeti, hogy hova lehetne elmenni, akkor nincs is jobb egy gyermekes családnak mint az állatkert. A gyerekek számára, nem csak egy szórakozás, hanem egy tanulás is, mellyel közelebbről is megismerkedik az állatokkal.
Ezáltal rengeteg új dolgot is fog felfedezni illetve megismerni.
Ha már állatkertbe megy a család akkor érdemes a kisgyermekkel megismertetni az állatokat, a viselkedésüket megfigyeltetni velük.
Ilyenkor a gyerekek nagyon sokat tudnak kérdezni és igyekezzünk mindig a megfelelő jó válaszokat adni neki ebből is sokat tanulva.
Érdemes akkor menni egy állatkertbe amikor hűvösebb idő van, mert a nagyon meleg megterheli a gyerekek szervezetét és a figyelme is lankad. Arról nem beszélve, hogy a nagy melegben az állatok is az árnyékos részeken megbújva megpihenve fekszenek és nem biztos hogy a gyerekek meg is fogják látni őket.
Vannak gyerekek akik egy egy állat látván, eszükbe jut egy vagy több mese amit esetleg láttak már a tévében, így legközelebb otthon már mondogatni is fogja ha következőre látni fogja.
A gyerekek nagyon szeretik az állatokat etetni, ha van lehetőség az állatkerten belül akkor engedjük meg a gyermekeinknek , hogy közelebb menjenek és a markukból adjanak egy kis eleséget a szelídebb állatoknak.
Figyeljünk arra is, hogy azt tegyük amit gyermekünk szeretne, ami érdekli és arra vegyük az irányt, mert végül is körbejárjuk az állatkertet csak nem úgy ahogy sorba következnek a ketrecek.
Végül a nap végére a gyermekünk elfárad és egy boldog családi napot zárhatunk magunk mögött.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan küzdjük le a féltékenységet?

A féltékenység szinte minden egyes embert életében jelentkezik, van akinél állandóan jelen van és van …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük