Kezdőlap » Ház karbantartás » Milyen dolgokkal tudunk takarékoskodni a háztartásban?

Milyen dolgokkal tudunk takarékoskodni a háztartásban?

Manapság ebben a válságban minden ember igyekszik ott spórolni ahol csak tud. Java részt a rezsin próbálkozunk de több kevesebb sikerrel.
Figyelmetekbe szeretnék pár apró dolgot amellyel kicsit megrövidíthetjük a számláinkat.
Először is az energiafogyasztást mérő óra amely nem a legdrágább cuccok közé tartozik de hosszútávon megtérül az ára. Ez a fogyasztásmérő beméri az egyes elektromos dolgok teljesítményét és ezáltal kimutatja hogy mennyi a fogyasztása. Ha valami már nagyon eszi a kilowattokat akkor azt érdemes kicseréltetni, gazdaságosabb energiatakarékosabbra.
Már léteznek időzítő kapcsolok amelyek arra szolgálnak, hogy ha esetleg a tv, számítógép vagy a hifink csak szimplán rá van csatlakozva a konnektorral akkor is fogyaszt áramot ha nem is használjuk. Ezáltal ha beiktatunk egy ilyen időzítőt a konnektor és az elektronikai dolgunk közé akkor a beállított idő után áramtalanít teljesen az időkapcsoló.
A tél beállta előtt érdemes elgondolkozni azon vajon hogyan is próbáljuk a meleget minél jobban a lakásban tartani. Ezáltal sokak kedvence a hőtűkőr fólia amely fűtési szezonban akár 6-7 százalékot is megspórolhat nekünk.
A legtöbb városban, vagy esetleg már nagyobb falukban elterjedt a csatorna hálózat, amely többlet kiadást is jelent a család számára. Ezért a víz fogyasztásunkkal is tudunk spórolni azáltal, hogy a wc-be víztakarékos öblítőtartályt szereltetünk be. Ezáltal annyi vizet használunk el amennyire épp szükségünk lehet.
Végül ami már nagyon elterjedt az az energiatakarékos izzók.Figyelnünk kell azonban ezeknél is hogy milyen fényerőt tud kibocsájtani, illetve az élettartama is igen fontos.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ház körüli munkálatok

Az otthonunkat használ leginkább, mert ott tartózkodunk a legtöbbet. Ezért állandó szépítésre, karbantartásra, átalakításra szorul …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük