Kezdőlap » Karácsony » Milyen dekorációt használjunk a karácsonyi terítékhez?

Milyen dekorációt használjunk a karácsonyi terítékhez?

Ez nyilvánvalóan a rendelkezésünkre álló pénzügyi kerettől, a már meglévő díszeinktől, az asztalunk nagyságától és a vendégek számától függ.

Mindenképpen az összhang megteremtésére kell törekednünk. Vigyáznunk kell arra, hogy ne legyen túldíszített az asztalunk, hiszen szerencsétlenkedésbe megy át a meghittnek induló étkezésünk, ha az asztaldíszektől nem férünk el, beleakadva felborítjuk a poharunkat, és hasonló apróságok… Vagy kihűl az étel, mire elpakolunk annyira, hogy oda is férjünk az asztalhoz.

Manapság már tényleg rendkívüli választékban lehet kapni az asztali dekorációt szolgáló kellékeket. Ebben is, mint szinte mindenben, az egyéni ízlés a meghatározó.

Rendkívül látványos és kis alapterületet foglal el a „felfelé épített” dekoráció. Egy kis alapra helyezzük rá a díszeinket, amely inkább egy ikebana benyomását kelti kivitelezés szempontjából. Hasonló elven készítjük el, mint a fenyőágakból összeállított fekvő asztali díszt, viszont az ágak közé „beékeljük” a díszítésre szánt, a karácsonyi hangulatot megjelenítő kiegészítőket: tobozt, almát, gömbdíszeket, gyöngyfűzért, stb. A dekoráció végső formája csak fantáziánkon múlik.

Ha értünk a dekupázs-technikához , akkor egyedi és személyre szabott tányéralátétet, szalvétagyűrűt is készíthetünk, amihez karácsonyi szalvétát használunk, s ugyanabból a szalvétából teszünk az evőeszközök alá is. Egy gyertyatartón kívül más díszítés már nem is kell hozzá.

Nagyon hangulatos a hosszú asztalokon jól mutató, középen végigfutó dekoráció. Egy fenyő girlandot díszítünk fel. Ez többnyire pici, de különböző méretű gömbökkel történik úgy, hogy a gömbök egy azonos színhez tartozó különböző színárnyalatokban pompáznak. Egy ilyen dekoráció mellé már csak egyszerű, letisztult megjelenésű étkészletet válasszunk.

Az asztali díszítés végső formáját legtöbb esetben azonban a terítéskor uralkodó hangulatunk vagy az akkor bevillanó ötleteink határozzák meg.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük