Kezdőlap » Nyaralás » Milyen családi kikapcsolódás vár Szingapúrban?

Milyen családi kikapcsolódás vár Szingapúrban?

Ha Szingapúrban előkelő hotelre vágyunk, akkor irány a világhíres Raffles Hotel. Az1887-ben alapított gyarmati stílusú szálló a 20. század elején már szimbolikus épületnek számított, ahol a kor hírességei, írói, gazdag ültetvényesei, gyarmati tisztviselői adtak találkát egymásnak. Megfordult itt többek között Charlie Chaplin, Elizabeth Taylor, George Bush, II: Erzsébet királynő, Michael Jackson. A városban itt használtak először villanyvilágítást és mennyezeti ventillátort.
Csak ha egy egész napot tudunk szakítani rá, akkor látogassuk meg Szingapúr vidámparkját, a Sentosa –szigetet. Itt kaszinók, bárok fogadnak, és az Universal filmstúdió szingapúri filmgyára.
Gyorsvasút köti össze a sziget különböző pontjait, és percek alatt eljutunk bármelyik nevezetességhez. Ellátogathatunk a Víz alatti világba, az Underwater world-be, ahol megismerkedhetünk az óceánok élővilágával. Üvegfalú alagúton sétálunk keresztül vagy kívánság szerint mozgólépcső, visz körbe a víz alatt. A látogatók feje felett és körülöttük cápák és ráják cikázhatnak, teljesen olyan érzetet kelt, mintha valóban a tenger mélyén járnánk. A tárlókban medúzákat, tarisznyarákokat, illetve más, elképesztő formájú tengeri élőlényeket mutatnak be, és megborzonghatunk a kipreparált cápa-állkapcsoktól.
A város jelképével a Merlionnal szemben megpillanthatjuk a 2010 májusában átadott, három óriási fém- és üvegtoronyból álló Marina Bays Sands Hotelt, melynek 150 méter hosszú strandja a 200 méter magas tetőn kapott helyet, ahonnan pálmafás környezetből a vendégek egyben a Pazar kilátást is élvezhetik.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért érdemes ellátogatni Hathor templomába?

Hathor temploma Denderában található és a szerelem és a szépség istennőjének a dicsőítésére készült. Amikor …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük