Kezdőlap » Szoftver » Milyen célokra használjuk az operációs rendszert?

Milyen célokra használjuk az operációs rendszert?

Hogyan használjuk? Milyen célokra használjuk az operációs rendszert? Maga a “Wondows” szó jelentése ablakokat jelent, ha pedig csak egyes számban kívánjuk használni – akkor csak window (ablak). Ez az operációs rendszer segíti elő a számítógépünk teljes körű működését, ha ez nem áll a rendelkezésünkre – akkor tulajdonképpen semmit nem ér a PC-nk.

Ez az operációs rendszer szép kék háttérszínnel rendelkezik. Az operációs rendszeren belül számos más hasznos programokat installálhatunk a számítógépünkre, mint például szövegszerkesztő programot – amely abban segít, hogy szöveget lehessen gépelni – vagy éppen számokat. A mai világban már számos operációs rendszer létezik, így bőven van választék – hogy melyik fajtát szeretnénk fel installálni a számítógépünkre. Azt is tudjuk, hogy az operációs rendszer folyamatosan fejlődik – így ezzel együtt a számos más hasznos programok is.

Ez azt jelenti, hogy jobbnál-jobb operációs rendszerrel rendelkezhetünk – amely a számítógépünk működését sokkal jobbá és biztonságossá teszi, amennyiben a megfelelő vírusvédelmet szolgáló programmal is rendelkezünk. Az újabbnál-újabb windows-nak szebb a felbontása, egyben szebb a háttér színe is. Az újabb operációs rendszer most már nem csak a számítógépre jó, hanem az úgynevezett okos telefonokra és az érintőképernyős táblagépre is. Azt is mondhatnánk, hogy lassan már nem is kell számítógép a háztartásba – hiszen ezeket lassan ez a két új készülék lekörözi. Mindenesetre azért jó, hogyha van számítógép nálunk

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan használhatjuk a Cool Edit Pro nevű szoftvert

A Cool Edit Pro két részből áll, egy hangszerkesztőből (Edit Waveform View) és egy keverőből …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük