Kezdőlap » Lakberendezés » Milyen burkolatokat választhatunk?

Milyen burkolatokat választhatunk?

Valószínűleg sokan nem tudják, de jogszabály határozza meg, hogy mi számít lakásnak, és a definíció része az is, hogy rendelkezik meleg burkolatos helyiséggel. Ha a megfelelő burkolat hiányában az otthonunk nem minősülne lakásnak, annak érdekes jogi következményei lehetnek például egy gyermek elhelyezési per során. Persze nem mindegy, hogy a hideg burkolat egyszerű beton alapot jelent vagy pedig gránit járólapokat, mégis vádaskodás alapja lehet. A gyakorlatban szerencsére ezt elég rugalmasan kezelik.
A jogszabály kikötése ellenére nem részletezik azt, hogy mit jelent a meleg burkolat. A szakmában meleg burkolatnak számít a padlószőnyeg, a parketta és a laminált padló. Hideg burkolat a csempe, a járólap és az öntött beton.
Az esetek többségében az ember választását nem az határozza meg, hogy a Gyámhivatal mit fog szólni a lakberendezési ötleteinkhez, természetesen sokkal praktikusabb szempontokat veszünk figyelembe.
Mindenképp érdemes könnyen tisztítható, nagyjából vízálló és jó kopásállóságú burkolatot választani az előszobába vagy belépőbe, a konyhába és a fürdőszobába. Ugyanezeket a szempontokat vegyük figyelembe a fuga vagy más kitöltő és elválasztó anyagok kiválasztásánál is.
A nappali területén vegyük figyelembe, hogy milyen használatnak lesz kitéve: szoktunk-e a kanapén enni? Bejáratosak-e a kutyák, macskák? Van-e kisgyerek, aki összefirkálhatja, lefestékezheti a padlót? Ha jellemzően sok használatnak és sok koszolódási lehetőségnek lesz kitéve a helyiség, akkor mindenképp hanyagoljuk a szőnyeget, inkább válasszunk laminált padlót, amit könnyű takarítani, és akár egy-egy szálat is ki lehet cserélni benne, bár nem épp a legkönnyebb módon. A padlón játszó kisgyerekeknek inkább tartsunk fenn egy külön erre a célra szolgáló vastag szőnyeget, nehogy megfázzanak. Ha ezen a területen irodaszéket is tartunk, akkor tegyünk alá nagy kopásállóságú alátétet, hogy ne a padlót koptassa fel.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen narancsdíszeket készítsünk az ünnepre?

A karácson egyik fő kelléke a narancs, mint dísz, dekoráció és illat. Kötelező kelléke minden …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük