Kezdőlap » Betegségek » Milyen bőrbetegségek fenyegethetnek?

Milyen bőrbetegségek fenyegethetnek?

Ha a gyermeknek kiütése van, feltétlenül orvosi segítségre van szükség. Az azonos okból származó kiütések is annyira változó formában jelenhetnek meg, hogy még a bőrgyógyásznak sem könnyű pontos diagnózist felállítani; a kevésbé szakértők pedig nagyon könnyen zavarba jöhetnek.

A jelen sorok célja csupán annyi, hogy néhány általános szempontot adjak a gyermekek közt előforduló gyakoribb kiütéses megbetegedésekre vonatkozólag, hogy ezzel valamelyest tájékoztassuk, esetleg megnyugtassuk a szülőket addig is, míg orvoshoz tudunk jutni a gyermekkel.

A Kanyarónál láz és hurutos tünetek jelentkeznek 3-4 nappal a kiütések megjelenése előtt. Maga a kiütés lapos, pirosas foltokból áll, amelyek a fül körül kezdődnek és a testen lefelé terjednek. A láz magas, amikor a kiütés kezdődik. A Rubeóla tünetei, lapos, piros foltok, gyakran halványak, rohamosan terjednek az egész testen. A láz csekély vagy nincs is. Nincsenek hűléses tünetek; mirigyduzzanat észlelhető a tarkótájon és a nyakon. Bárányhimlő esetén különálló, kiemelkedő kiütések, némelyik tetején apró, finom hólyag, amely pár óra múlva kifakad, beszárad, helyén pörk marad.

Előbb csak néhány kiütés jön ki egyszerre, a testen, az arcon, esetleg a fejbőrön. Az orvos a betegség pontos megállapítása végett a beszáradt, pörkös kiütések közt friss, apró hólyagok után kutat. Van még a Meleg kiütés is. A meleg idő beálltával jelentkezik a csecsemők bőrén. A vállán és a nyakon kezdődik. Sok apró, halványpiros göböcskékből álló foltok ezek, a göbök tetején esetleg apró hólyagocska is fejlődik.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Köhögés amit nem kell elviselnünk

A köhögés lényege görcsszerű , lökésszerű kilélegzésben áll, amelyet mély belélegzés előzött meg. Ennek okai …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük