Kezdőlap » Hobbi » Milyen a bolha és mit okoz a kutyánál

Milyen a bolha és mit okoz a kutyánál

Szinte sosem járnak egyedül , csapatosan támadnak az állatokra. A kölyökkutyánál például súlyos vérszegénységet okoznak. Okozhatnak bőrgyulladást más néven bolhaekcémát.
A bolhaekcéma biztos jele, hogy az állat állandóan vakaródzáson kívül vastag, pörkösödő bőrgyulladást látunk a hátán vagy a kutya forintnyi , tenyérnyi területen, leggyakrabban combok külső oldalán kitépi a szőrt és piros nedvedző kopasz folt jön létre.Egy bolha vérszívás után 3-4 hónapig is kibírja újabb vérszívás nélkül. Kiirtásukra használhatunk különböző bolhaellenes hintőporokat vagy állandóan viselt bolhanyakörvet. A bolha viszonylag gyorsan szaporodik , petéit a lakás zugaiba rakja és 3-4 nap alatt ki is kelnek majd néhány vedlés után szinte azonnal támadásba lendülnek. Ha kutyánkon megjelennek , akkor használhatunk még gyors segítségként bolhairtó sampont vagy spray-t is , bár ezek nem nagyon tartósak és a kutyák is félnek tőlük. Sima vizes fürdés teljesen veszélytelen a bolhákra nézve. Sajnos a bolhairtás hetekig is elhúzódhat, mivel nem minden egyed tartózkodik a kutyán, elbújhatnak a kutya fekhelyén és bárhol ahol a kutya megfordult.
Fontos, ha nagyon sokat látunk a kutyán, illetve az eb különös módon kezd viselkedni, akkor azonnal forduljunk állatorvoshoz. Porszívózzunk sokat. Ne engedjük kutyánkat séta közben gyanús külsejű , csapzott kutya közelébe. Kérdezzük meg az állatorvost , hogy szerinte kutyánk számára milyen módszerű bolhairtás lenne a legmegfelelőbb. Ha arra van lehetőség , kérjünk valamilyen vakcinát bolhák ellen.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük