Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegségeket szedhetnek össze a kisgyerekek a közösségben?

Milyen betegségeket szedhetnek össze a kisgyerekek a közösségben?

Sok szülő igyekszik védekezni a betegségek ellen amikor a gyerek bekerül a közösségbe. Ám ez nagyon nehéz és olykor elkerülhetetlen. Az óvodai és az iskolai közösségben az a 10 hónap megterhelő a gyermek szervezetére. A leggyakoribb amit a gyerek haza visz a közösségből az a bárányhimlő. A bárányhimlő könnyen felismerhető, kis hólyagok fedik el a gyerek testét és leginkább onnan lehet biztosra diagnosztizálni ha megtalálhatóak a hólyagok a fül mögött és a fejbőrön. A kiütések sajnos viszketnek és sok esetben lázzal is jár. Ebben az esetben a patikában kimondottan készítenek erre a célra rázókeveréket amelyet az orvos ír elő. Ilyenkor a ...

Sok szülő igyekszik védekezni a betegségek ellen amikor a gyerek bekerül a közösségbe. Ám ez nagyon nehéz és olykor elkerülhetetlen. Az óvodai és az iskolai közösségben az a 10 hónap megterhelő a gyermek szervezetére.
A leggyakoribb amit a gyerek haza visz a közösségből az a bárányhimlő. A bárányhimlő könnyen felismerhető, kis hólyagok fedik el a gyerek testét és leginkább onnan lehet biztosra diagnosztizálni ha megtalálhatóak a hólyagok a fül mögött és a fejbőrön. A kiütések sajnos viszketnek és sok esetben lázzal is jár. Ebben az esetben a patikában kimondottan készítenek erre a célra rázókeveréket amelyet az orvos ír elő. Ilyenkor a gyermek nem mehet közösségbe.
A másik leggyakoribb fertőzés az nem más mint a tetvesség. Nagyon gyorsan tud terjedni a fejtetű a közösségben. Ha a gyermek tetves, akkor el kell kezdeni a megfelelő kezelést. Otthonunkban mindent megtisztítani, kimosni. A gyerek csak orvosi igazolással mehet újra közösségbe.
Természetesen az elmaradhatatlan hasmenést sem hagyhatjuk ki a sorból. Ebben az esetben sem mehet a gyerek közösségbe. Azonnal el kell kezdeni a gyógyszeres kezelést, és diétára kell fogni a gyereket. Ha a recept nélküli készítmények nem hatásosak akkor kérjük az orvos segítségét.
A kötőhártya gyulladás is a gyakori betegségekhez tartozik. Amit csak orvosi segítséggel tudunk gyógyítani. A szem csipásodik és megduzzad, míg a gyerek nem kerül orvoshoz addig kamillateával borogathatjuk.
Tehát nagyon fontos hogy az év minden szakában a gyermeknek legyen meg a vitaminpótlása és az immunrendszert mindenképp erősíteni kell.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen az a kontakt ekcéma ?

Az ekcéma különböző típusai között elsőként a kontakt ekcémát kell említenünk, amely az ún. civilizációs ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.