Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegség a parkinson kór?

Milyen betegség a parkinson kór?

A parkinson kór olyan degeneratív idegrendszeri betegség amely a világ második leggyakoribb megbetegedése. Sajnos ez a betegség már nem csak az idősek betegsége, hanem már egyre gyakoribb a 40 éves kor alatti megbetegedés. Hazánkban körülbelül olyan 18-20 ezer regisztrált betegről tudnak és ez évente 1000 beteggel gyarapodik. Ezt a betegséget bárki megkaphatja. Több tünetei is vannak, amely arra utal, hogy parkinson korban szenvedünk vagy kezd kialakulni.

Ezek a tünetek közé sorolhatjuk a lelassult mozgást, nyugalmi állapotú remegés, bénulásszerű tünetek, izommerevség. Vannak még úgy nevezett motoros tünetek amelyet egyensúly zavaroknak is nevezhetünk. Ez a tünet a későbbiekben elég gyakori. Feltudunk figyelni egyes tünetekre, amely alapján gyanakodhatunk esetlegesen erre a betegségre. Ezek közé tartoznak a szaglászavar, hangulatzavar, dadogás, egyéb pánikrohamok.
Nagyon fontos, hogy ezekre a tünetekre még a korai szakaszban felfigyeljünk és mihamarabb orvoshoz menjünk. A betegséggel jár az , hogy teljes életmódot kell váltani. Sokat kell sportolni és rendszeresen kell a gyógyszereket szedni. Ez mellett teljes értékű életet élhetünk. Bár gyógyszerekkel kezelhető, de nem gyógyítható.
Sajnos ez a betegség látható betegség. A mozgás szakadozó és lassabb lesz. Viszont sajnos sok helyen ezt nem tudják tolerálni, ezáltal a betegnek ez kellemetlen és kínos lehet. A családnak, az orvosoknak, az ismerősöknek igyekezniük kell hogy a betegeket segítsék az élhetőbb életért. Fontos hogy legyünk el fogadóbbak a betegekkel szemben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szemölcs

Sokan halhattunk vagy akár megtapasztalhattuk a testünk bármilyen részén a szemölcs jelenlétét . Ez a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük