Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegség a pánikbetegség?

Milyen betegség a pánikbetegség?

Az életünk során érnek bennünket traumák, amik szorongásos megbetegedésekhez vezethetnek. Vagy történhetnek velünk gyermekkorunkban, olyan élmények, amiket nem tudunk feldolgozni kellőképpen és ezek mind később szorongásos betegségekhez vezethetnek. Ilyen lelki betegség a pánikbetegség is. Így próbál valamit feldolgozni a lelkünk az elfojtás nem megoldás, ha nem tudjuk kezelni, akkor inkább, kérjünk segítséget.
A pánikbetegségben szenvedők, ha rohamuk van erős halálfélelmet, erős szívverést, torok fojtó érzések is gyötörhetik, megmagyarázhatatlan félelem veszi körül, amit sírógörcs követ. Olyan érzésük van, mintha azon nyomban meghalhatnának, de persze ez nem következik be, de náluk nagyon erős ez az érzés. Az ilyen betegség gyakran addig is fajulhat, hogy már nem merünk utcára lépni se, sőt még hipochondriával is párosulhat.

Ezért kell, még az idejében elkezdeni a kezelést. A fojtó érzés utalhat arra, hogy valamit elpróbálunk rejteni magunk elől, vagy az érzéseinket nem nyilvánítjuk ki úgy ahogyan kell. Több féle oka is lehet ennek a lelki megbetegedésnek. Viszont vannak rá nagyon jó gyógymódok, nem kell rögtön gyógyszerekhez nyúlni, persze azok is segíthetnek, de csak felszínesen képesek megszüntetni a tüneteket. Például a kognitív viselkedésterápia más néven magatartás terápia, vagy homeopátiás megoldások is vannak. A nyugtató gyógyszereket leválthatjuk nyugtató növényi teákra, amelyek jó hatással vannak az idegeinkre és az elalvásban is segítenek.
Az is segíthet, ha felkeresünk olyan embereket, akik ugyan ebben szenvednek, egymás segítségére lehetünk. Elég sok ilyen embernek van ilyen pánikbetegsége, viszont sokan meg is gyógyultak, úgyhogy semmiképpen sem szabad elkeseredni van megoldás és támogatókat is szerezhetünk!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A pszichoterápia szerepe a bulimia gyógyításában

A megfelelő pszichológiai kezelés elengedhetetlen szerepet játszik a bulimiában szenvedő betegek tartós gyógyításában. Az evési …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük