Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegség a mongoloid idiótaság

Milyen betegség a mongoloid idiótaság

Ez a szellemi fogyatékosság egy különleges típusa, amely a testi fejlődést is befolyásolja. A szemek ferdevágásuak (innen kapta a nevét), a fizikai növekedés lassú, a gyermek nem éri el a normális testmagasságot. Az értelmi képességek legtöbb esetben igen lassan fejlődnek, de vannak esetek, amikor viszonylag magas szintet érhetnek el.A mongoloid gyermekek természete igen kedves, játékos, humorkedvelő. Ezt az állapotot az öröklési anyag (kromoszómák) rendellenessége okozza. A betegségnek több különböző típusa van. Ha egy anyának már született mongol idióta gyermeke, örökléstani szakemberrel kell tanulmányoztatni a gyermek és az anya kromoszómamintáit, hogy meghatározza, mekkora a lehetősége annak, hogy az anya a jövőben ...

Ez a szellemi fogyatékosság egy különleges típusa, amely a testi fejlődést is befolyásolja. A szemek ferdevágásuak (innen kapta a nevét), a fizikai növekedés lassú, a gyermek nem éri el a normális testmagasságot. Az értelmi képességek legtöbb esetben igen lassan fejlődnek, de vannak esetek, amikor viszonylag magas szintet érhetnek el.

A mongoloid gyermekek természete igen kedves, játékos, humorkedvelő. Ezt az állapotot az öröklési anyag (kromoszómák) rendellenessége okozza. A betegségnek több különböző típusa van. Ha egy anyának már született mongol idióta gyermeke, örökléstani szakemberrel kell tanulmányoztatni a gyermek és az anya kromoszómamintáit, hogy meghatározza, mekkora a lehetősége annak, hogy az anya a jövőben is ilyen gyermeket hoz a világra.

A kromoszóma vizsgálat különösen akkor lényeges, ha az anya fiatal. Az a tapasztalat, hogy ez a betegség gyakrabban fordul elő termékenységi idejük végéhez közeledő, idősebb korban szülő nők esetében. Mint a szellemi fogyatékosság más formáinál, a teendő itt is attól függenek, hogyan fejlődik a gyermek, milyenek a helyi lehetőségek iskola és játszótársak tekintetében, mennyire nehéz az anya számára, hogy egyéni kötelességeit a gyermek gondozásával összeegyeztesse.

Vannak mongoloid gyermekek, akik egészen kellemesen megvannak otthon, és ez nem kíván túlzott erőfeszítést sem az anyától, sem a testvérektől. Más esetekben az ő, mind a család számára sokkal kellemesebb lenne, ha intézetben helyeznék el. Ennek a lehetőségének a figyelembevételével ajánlatos már előre tudakozódni, mivel általában évekbe telik, míg megfelelő intézetben helyet kapnak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan kezeljük a szédülést ?

Nevezik még ortosztatikus hipotenzionak , poszturálius hipotenziónak is. Ha az ember ülő vagy álló helyzetből ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.