Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegség a mongoloid idiótaság

Milyen betegség a mongoloid idiótaság

Ez a szellemi fogyatékosság egy különleges típusa, amely a testi fejlődést is befolyásolja. A szemek ferdevágásuak (innen kapta a nevét), a fizikai növekedés lassú, a gyermek nem éri el a normális testmagasságot. Az értelmi képességek legtöbb esetben igen lassan fejlődnek, de vannak esetek, amikor viszonylag magas szintet érhetnek el.

A mongoloid gyermekek természete igen kedves, játékos, humorkedvelő. Ezt az állapotot az öröklési anyag (kromoszómák) rendellenessége okozza. A betegségnek több különböző típusa van. Ha egy anyának már született mongol idióta gyermeke, örökléstani szakemberrel kell tanulmányoztatni a gyermek és az anya kromoszómamintáit, hogy meghatározza, mekkora a lehetősége annak, hogy az anya a jövőben is ilyen gyermeket hoz a világra.

A kromoszóma vizsgálat különösen akkor lényeges, ha az anya fiatal. Az a tapasztalat, hogy ez a betegség gyakrabban fordul elő termékenységi idejük végéhez közeledő, idősebb korban szülő nők esetében. Mint a szellemi fogyatékosság más formáinál, a teendő itt is attól függenek, hogyan fejlődik a gyermek, milyenek a helyi lehetőségek iskola és játszótársak tekintetében, mennyire nehéz az anya számára, hogy egyéni kötelességeit a gyermek gondozásával összeegyeztesse.

Vannak mongoloid gyermekek, akik egészen kellemesen megvannak otthon, és ez nem kíván túlzott erőfeszítést sem az anyától, sem a testvérektől. Más esetekben az ő, mind a család számára sokkal kellemesebb lenne, ha intézetben helyeznék el. Ennek a lehetőségének a figyelembevételével ajánlatos már előre tudakozódni, mivel általában évekbe telik, míg megfelelő intézetben helyet kapnak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A herpesz és az otthoni praktikák a túlélésére

Egyértelmű, hogy mindenki, aki találkozott már a herpesszel, minél előbb szabadulni szeretne tőle. Sajnos, ha …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük