Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegség az influenza?

Milyen betegség az influenza?

Magyarországon a leggyakoribb betegségek közé tartozik az influenza. Az influenza mind a fiatalok, mind az idősebbek körében gyakori. Mivel szinte már mindennapos betegségnek számít, így eléggé könnyen kezelhető. Nem igen van olyan ember a földön, aki nem szenvedett volna még influenzában. (esetleg a kisbabák, de ők is könnyen megfáznak)

Melyek az influenza tünetei?

Az influenza tipikus tünetei a torokfájás, a köhögés, a láz, a levertség, az orrfolyás. Esetleges fejfájás, étvágytalanság.

Hogyan lehet kezelni a betegséget?

A pici babák azonnali orvosi kezelésre szorulnak, őket habozás nélkül orvoshoz kell vinni, ha valamelyik tünetet észleljük.

A felnőttek immunrendszere már erősebb, mégis ők is a legtöbb esetben orvoshoz fordulnak a betegséggel. Az orvos megvizsgálja őket, és a megfelelő gyógyszerrel és utasításokkal látja el őket. A legtöbb esetben a gyógyszeres kezelés mellett a pihenést, alvást és a bőséges folyadék fogyasztást javasolják az orvosok.

Vannak azonban olyanok is, akik úgy gondolják, hogy ezzel a hétköznapi betegséggel nem kell orvoshoz fordulni, így ők meggyógyítják magukat különböző vény nélkül kapható gyógyszerekkel, valamint saját, bevált módszereikkel.

Milyen módszerek lehetnek ezek?

Orvosi előírás nélkül is pihennek, sok folyadékot fogyasztanak, gyulladás csökkentő teákat isznak, sok gyümölcsöt esznek, meleg italokat fogyasztanak, különböző gyógyhatású, illetve baktériumölő hatású természetes dolgokat fogyasztanak, mint például fokhagyma.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A C-vitamin

A C-vitaminról mindenki azt gondolja, hogy ismeri, tudja mire jó, mire kell használni. Az igazság …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük