Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegség az influenza?

Milyen betegség az influenza?

A jelenlegi időjárással, nem csak a tél érkeztét köszönthetjük, hanem az influenzás megbetegedéseket is.
Az influenza kora ősztől egészen kora tavaszig jelen van és a megfelelő kezelésekkel, ritkán de meg előzhetjük a fertőzést. Az influenza egy olyan vírusos megbetegedés amely orrfolyást, lázat, rossz közérzetet, köhögést, fejfájást illetve légutak nyálkahártyájának duzzanataival jár. Sajnos ez a fajta vírusos megbetegedés cseppfertőzéssel terjed. Ez a betegség nagy járványokká alakítja ki magát. Ez a betegség nem csak hazánkban, de a világ bármely részén találkozhatunk vele. Hazánkban a legnagyobb számban az A és B típusú influenza vírusok fertőznek a legjobban. Könnyen megkülönböztethetjük az influenzát a többi egyéb fertőzésektől. Ugyanis hirtelen kezdődik, magas lázzal jár erősen levertnek érezzük magunkat és izomfájdalmak a jellemzők. A kezdeti tünet a hidegrázás és a borzongás. Az első pár napban a láz elérheti akár a 39 fokos lázat is.

Általában a hátfájdalmak és a végtag fájdalmakra panaszkodhatunk. A száj és a garat kivörösödhet. A torok kezdetben kaparhat majd felerősödik égő fájdalommá.
A panaszok akár jobb esetben 2-3 nap alatt elmúlik de egyes esetekben viszont akár 5 napig is eltarthat. Viszont a köhögés akár a 10 napot is túllépheti. A szervezetet annyira legyengíti, hogy még napok után is gyengének érezhetjük magunkat. Az influenza legnagyobb veszélyességben a 60 év feletti idősebb embereknél, ugyanis nekik már gyengébb az immunológiai készség. A legfontosabb szövődménye pedig a tüdőgyulladás lehet. De az influenza okozhat még izomgyulladást, idegrendszeri gyulladásokat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük