Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegség az elhízás?

Milyen betegség az elhízás?

A mai rohanó világban sajnos kevés idő jut a megfelelő testmozgásra. Mivel a szülök is dolgoznak hazaértük után már nincs energiájuk kimozdulni gyerekükkel egy kis sport tevékenység végzésére. Ilyenkor inkább bekapcsolják a tv-t vagy esetleg a számítógépet, hogy eltudják végezni a házimunkát is otthon és addig a gyermek is jól érezze és lekösse magát. Ám a gyerekek számára ez nem a legmegfelelőbb, hisz az iskolában sem tud kellőképpen mozogni. Az elhízás számos betegséget idéz elő ilyen például a cukorbetegség, ami szinte minden elhízott betegnél előbb-utóbb jelentkezik. A betegségek közé tartozik még a magas koleszterin szint kialakulása és ezáltal a szívinfarktus jelentkezése, ami akár halállal is végződhet.
Az elhízás akár örökölhető is hiszen nagyobb eséllyel lesz két elhízott ember gyermeke is elhízott. Sajnos az elhízásban nagy rész vállalnak a gyors éttermek is hisz finom étel árulnak viszont a kalóriájuk sokkal nagyobb, mint amire a szervezetnek valójában szüksége van. Vannak akiknél az elhízás lelki eredetű probléma. Az evésben lelnek megnyugvást és örömöt. A bánatukat is az evésben élik ki így nem is foglalkoznak a károsító hatásaival. Sokan az evést unalom elűzéséhez is használják.
Az elhízás kezelésének célja a testsúly visszaállítása normál határok közé.
A megelőzés nagyon fontos,hisz a kezelés kimenetele egyes esetekben sikertelen így nagy hangsúlyt kell fektetni a megelőzésre. A megelőzést már nagyon korán, csecsemőkorban el kell kezdeni, ilyenkor fontos az anyatejes táplálás.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük