Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegség az autizmus?

Milyen betegség az autizmus?

Az autizmus egy olyan betegség, amely már születéskor is fennálló állapot.Az idegrendszerre van káros hatással. Viszont vannak olyan helyzetek amelyeket évekig nem tudnak diagnosztizálni. Ha a szülők nem veszik észre már születés után akkor körülbelül olyan 3 éves kor körül kezdenek a tünetek előjönni. Ebben az időben kezdenek orvoshoz járni és kétségbe esve keresik a válaszokat. Vannak már csecsemő korban olyan észrevehető tünetek , amelyekből már sejthető ha valami probléma van. A legelső az, hogy kb. 4-6 hónaposan elmaradnak a mosolygások ami egy ekkora babánál már érzékelhető.
További esetekben a beszéd késése ami a szülőt aggaszthatja és ezért keresi fel a szakorvost.
A betegség oka nem igen ismert, de úgy gondolják a tudósok hogy ez genetikai eredete lehet.
A genetikai okok miatt sokkal gyakoribb az autistáknál a születéskori károsodás.
Az autizmus egy pervaziv fejlődési zavar. Ez sajnos mindenféle károsodást jelent az élet bármely területén. Elsősorban az idegrendszer károsodik, amelyek a társas kapcsolatokért és a kommunikációért felelős. Érzelmileg az autizmussal élő gyerekek nem igénylik a szociális kapcsolatokat, egyedül eljátszanak, elviselik azt hogy körülöttük van valaki és gondoskodik róluk. Nem keresik a szemkontaktust, sajnos nem igénylik a törődést a szeretetet. A kommunikáció az egyik komoly probléma, mivel nem vagy csak nehezen értetik meg magukat az emberekkel azáltal hogy nem beszélnek.
Viselkedésükben felismerhető, hogy szeretik a megszokott kialakított környezetüket és ragaszkodnak egy bizonyos tárgyhoz.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bölcsőhalál

Ez a betegség az egy évnél fiatalabb csecsemőknél fordulhat elő . Sajnos ennek a kornak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük