Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegség az asztma?

Milyen betegség az asztma?

Az asztma is, mint az allergia korunkban a legjellemzőbb népbetegség. Az asztma rohamokat okoz, amely elé ijesztő lehet, főleg kicsi korban. A betegség kialakulásának oka a légutak gyulladása vagy pedig a környezet hatásaira adott válaszreakció. Az asztma gyógyszeres kezelés hatására mérsékelhető.
Az asztma kialakulásáért a hörgök falában lévő simaizomzat görcse is felelős lehet és a sérült nyálkahártya leválása is felel. Az asztmások sokkal rosszabban viselik a környezet káros hatásait. Ilyen például a levegő szennyezettsége, sokkal hamarabb nehéznek érzik a levegő vételt ilyen környezetben, mint egészséges társaik. Az asztma megjelenéséért az allergia is felelős. Az allergiás reakció során gyulladáskeltő anyagok szabadulnak fel, mely hörgő gyulladáshoz, később az asztma kialakulásához vezethet. Az újabb kutatások kimutatták, hogy öröklés útján is kialakulhat-e betegség, nagyobb az esély arra, hogy asztmás lesz a gyermek, ha a közeli rokonok között van már asztmás beteg.
A kiskori asztmát inkább tüneti kezeléssel kezelik, ugyanis lehetséges, hogy a gyermek elnövi ezt a betegséget és a sok antibiotikum csökkenti a szervezet ellenálló képességet. Általában a rohamok alatt segít ha leültetjük a beteget. A kezelésre általában inhalációs készítményeket szoktak javasolni. Ha a panaszokon ez nem segít fel kell keresni az orvosunkat, mert valószínű másfajta megoldást fog javasolni a panaszok kezelésére.
A megelőzés nagyon fontos már a legkisebb panasszal orvoshoz kell fordulni. Így időben megállítható a folyamat erősödése. Fontos a megfelelő életmód folytatása, mely eltér a megszokottól.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csalánkiütés

Mindenki életében jelen van a hisztamin, bár nagyon sokan azt sem tudják, hogy ez mi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük