Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegség az aranyér?

Milyen betegség az aranyér?

Az aranyér számos ember életét nehezíti, sőt inkább keseríti meg. Az aranyér kialakulásához nagy részben szerepet játszik az elkényelmesedett életünk.
Az elsődleges okot az orvostudomány az öröklésben vélte felfedezni, szerintük ez is örökölhető betegség, vagyis a betegség kialakulásáért felelős hajlam. A leggyakrabban kiváltó ok a székelés alatti erőlködés, amely székrekedés esetén gyakran, szinte mindig előfordul. A székrekedéshez nagy mértékben hozzájárul a nem megfelelő, vagyis rossz táplálkozás és a nem megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék fogyasztás. Sokan ritkán isznak vizet inkább előnyben részesítik az üdítőket, viszont a nem megfelelő minőségű üdítők fogyasztása szintén káros hatású lehet. Nőknél a várandósság alatt a kismedencei vénákra nehezedő nyomás, és a szülés közben kifejtett nagyfokú erőlködés az aranyér kialakulásához vezethet. Általában szülés után ezek a panaszok maguktól elmúlanak.
A tünetei elég könnyen felismerhetők, jellegzetes tünete a vérzés, mely rendszerint székelésnél vehető észre, kis mennyiségben. A fájdalom a begyulladt aranyérnél jelentkezik. Általánosságban elmondható, hogy a külső aranyér okoz fájdalmat, a belső pedig nem.
A kezelése általában a betegség fokozatától, súlyosságától függ. Vannak esetek, melyekre megfelelő gyógymód kenőcsök alkalmazása. A súlyos, hosszabb ideig fennálló panaszok esetén mindenképpen orvoshoz kell fordulni. Az ő javaslatára van műtéti megoldás is.
Fontos a megelőzés, jobban oda kell figyelni a megfelelő táplálkozásra és folyadékpótlásra. Fontos a sport bevezetése az életmódba ezekkel kisebb az esély a kialakulásra.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük