Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegség az aranyér?

Milyen betegség az aranyér?

Sokaknak kellemetlen erről a betegségről beszélni, de sokak szenvednek az aranyér okozta fájdalmaktól.
Az aranyér nem válogat, hogy férfi vagy nő, mivel bárkinél előfordulhat.
Kevesen tudják de ez az aranyér egy örökletes betegség. Azoknál fordul elő gyakrabban akik sokat kerékpároznak vagy motoroznak, akiknek mozgásszegény életmódot folytatnak, vagy előfordulhat szülés után , gyakori hasmenés, vagy akár a rendszeres erőlködés által illetve májbetegségekben szenvedőknél.
Az aranyérnek a legfőbb tünetei közé sorolhatjuk a vérzést amelyet a széklet végén figyelhetünk meg, vagy esetleg a viszketés és a fájdalom amely sok esetben elviselhetetlenül fájhat, valamint az aranyér kibújása.
Ilyen esetekben jó odafigyelni az étkezésre, minél kevesebb fűszeres ételt fogyasszunk, lehetőleg az alkoholt és a kávét igyekezzünk félre tenni ebben az időszakban.
A rendszeres folyadék bevitel, ami legyen legalább másfél – két liter folyadék. A rendszeres időben való étkezés, Ha van rá lehetőség akkor fogyasszunk sok gyümölcsöt és zöldség félét. Figyeljünk oda az étkezésünkre, hogy ilyen esetekben a székrekedést elkerüljük.
Az égő viszkető fájdalom enyhítésére esténként vehetünk jó forró fürdőt, ami csillapíthatja fájdalmunkat.
Ha nagyon fáj, akkor keressük fel a szakorvost, aki megvizsgálja és eldönti, hogy szükséges-e megműteni. Az aranyér tüneteire is már vannak különböző kúpok, kenőcsök amivel csillapítani tudjuk a fájdalmat. Viszont sajnos az a tény ha már egyszer volt aranyerünk akkor az bármikor újra kiújulhat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen kórokozók vannak?

A kórokozóknak három nagy csoportja van a baktériumok, a vírusok és a gombák. A baktériumok …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük