Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegség az alvászavar?

Milyen betegség az alvászavar?

Szinte nincs a világon olyan ember aki nem szenvedett még alvási zavarokban élete során néhányszor. Ez hétköznapi esemény. Hosszan tartó alvás képtelenség. Mindenkinek más más az alvásigénye, ez átlagosan 4-10 óra. Az idősek érik be általában kevés alvással. Pihentető-e az alvásunk?- ez a lényeg, ha alvászavarban szenvedünk, akkor nem pihentető az alvás.

Mik az alvászavar tünetei?

Nehezen alszik el az illető, órákon át nem tud elaludni miután már lefeküdt. Aki hajnalban felébred utána nehezen tud visszaaludni. Többször felébred éjszaka, így nappal fáradt lesz.

Mi váltja ki az alvászavart?
A kényelmetlen alvási zavarok, az életmódbeli változások, munkahely, családi problémák, fájdalommal járó betegségek, fulladás, gyakori vizelési inger, szorongás, depresszió.

Mit tegyünk az alvászavar ellen?

Tegyük kényelmesebbé az alvási körülményeket, minden este ugyanakkor feküdjünk le, ne aludjunk napközben, lefekvés előtt néhány órával ne igyunk teát, kávét, ne együnk nehéz ételt, ne igyon alkoholt lefekvés előtt, valamint ne dohányozzon lefekvés előtt. Rendszeresen mozogjon. Ne idegeskedjen/nyugtalankodjon, ha nem tud elaludni, inkább olvasson egy unalmas könyvet, melytől elálmosodik, így könnyebben el tud aludni.

Ha orvoshoz fordulunk, akkor az megfelelő kezelésben részesíthet és megállapítja az okokat. Szükség esetén altatót ír fel. Szükség esetén pszichiáterhez kell menni. Altatót orvosi ajánlás, felírás nélkül nem szabad bevenni.

Az orvos előírásait be kell tartani az eredményesség érdekében!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A C-vitamin

A C-vitaminról mindenki azt gondolja, hogy ismeri, tudja mire jó, mire kell használni. Az igazság …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük